Dager under

av Arne Lygre

Spilles Studioscenen

15.11.14 - 18.12.14

Varighet

Ca. 1 time og 15 minutter. Forestillingen spilles uten pause

Priser

 • Ordinær

  200,-

 • Honnør

  175,-

 • Barn /
  student

  150,-

 • Grupper
  Over 10

  175,-

«Jeg skriver for teater for at ulike scenekunstnere skal lage sitt kunstverk av min litteratur.»

Det finnes flere eksempler på norske forfattere som er mer kjent internasjonalt enn her hjemme; Arne Lygre er så absolutt en av disse. Skuespillene hans er oversatt til en rekke språk, og settes jevnlig opp på sentrale scener i Europa. Han har også skrevet romaner og noveller og fikk Brageprisen for novellesamlingen Tid inne i 2004. En dansk produksjon av Dager under ble nominert til Reumert-prisen (den danske Hedda) i 2009.

I sin dramatikk blander Arne Lygre ofte det virkelige og virtuelle, og ved hjelp av subtile overganger etterlates tilskueren i tvil om hva som virkelig skjer. Han jobber intenst med språket når han skriver; ingenting er tilfeldig. Han eksperimenterer med fortellerperspektiv og er særlig opptatt av forholdet mellom det folk sier høyt, det de tenker og følelsene deres. Slik at dialog og metareplikker oppstår på ulike nivå. Dette gir en egen musikalitet og lekenhet i arbeidene hans, en lekenhet som kan gjøre marerittet enda mer foruroligende.

Lygres overordnede syn på sin egen kunst er altså at han skriver for å bli tolket. Et ypperlig utgangspunkt for våre fire skuespillere og regissøren, som har valgt Dager under som sitt andre prosjekt for Studioscenen. Det er muligens ingen direkte kobling til Moby Dick, eller, hvem vet? Kanskje er det forbindelser mellom den hvite hvalen og de innesperrete menneskene i Dager under.

 

Mandag 17. november kl 18.00 inviterer vi til førsnakk med forfatteren.

I samtale med dramaturg Elisabeth Egseth Hansen vil Lygre fortelle om sitt forfatterskap generelt og innlede litt om Dager under spesielt.

Arrangementet er i Theatercaféen og er gratis, ingen påmelding.

MEDVIRKENDE

Regi Ole Johan Skjelbred
Visuell konsulent Marco Vaglieri
Kostymekonsulent Ane Aasheim
Lyddesign Anders Schille
Lysdesign Tommy Geving

PRESSEOMTALER

– en liten perle av eksistensielt, eksperimentelt teater
Ole Jacob Hoel
Adresseavisen

– Særs velspela om grensa mellom idealistisk hjelp og grove overgrep
Amund Grimstad
Klassekampen

– Velspilt og velregissert norgespremiere
Karen Frøsland Nystøyl
NRK