John Yngvar Fearnley

John Yngvar Fearnley
Født 18. juni 1940

Startet sin karriere i Den Norske Operas kor. Etter to år der, ble han ansatt på Det Norske Teatret – som “scenekunstnar”– og debuterte i Spelemann på taket. I 1970 kom han som skuespiller til Trøndelag Teater. Han har medvirket i et hundretalls forestillinger, og har fått med seg det som er å erfare på de skrå bredder. Han fikk selvsagt store roller i det som ble spilt av operetter, musikaler, kabareter – på den tiden var det ikke vanlig med skuespillere som også var profesjonelle sangere.

Han har spilt i masse barneforestillinger, klassiske komedier og tragedier. I oppsetningen av An-Magritt fra 1988 hadde han rollen som Per Klagebrev. Høsten 2004 imponerte han storlig i rollen som Kölfogd Hedström i samme musikal, og det både sanglig og skuespillermessig!

Vi har senere sett John Yngvar i musikalene Les Misérables, Taube, Cabaret og Den stundesløse. Våren 2010 – som ble hans siste før pensjonstilværelsen – spilte han rollen som Boktrykker Aslaksen i En folkefiende før han sammen med Arne O. Reitan var å se i ilesesettelsen av David Mamets Andevariasjoner. Tre år senere er han tilbake i rollen som vert på Hotell Nordpolen i Bør Børson jr. I høst er han på ny tilbake på Trøndelag Teater – både i Vildanden og Juleevangeliet – The Smash Hit Musical.