Pippi Langstrømpe

av Astrid Lindgren

Spilles Hovedscenen

28.8.01 - 10.11.01

Varighet

1 time 55 minutter inkludert pause

Priser

Ordinær: 150,- Honnør: 100,- Barn / student: 100,- Grupper over 10: 100,-

Verdens sterkeste kommer til byen.

Pippi Langstrømpe er den modigste, sterkeste, morsomste og tøffeste jenta i verden.

Som noen ganger er litt trist likevel. Med en mamma i himmelen og en pappa ute på havet bor Pippi alene i Villa Villekulla. Alene? Vel, ikke helt. Hun har jo både hest og apekatt.

Pippi gjør alt det barn har lyst å gjøre, og enda litt til. Med Tommy og Annika som ivrige og trofaste følgesvenner setter Pippi en hel liten by på hodet. Hun tar rotta på tyver, politi, skole og barnevern – hun spiser godteri til frokost og legger seg ikke før hun har kjeftet litt på seg selv. Og så forteller hun de utroligste historier – som ikke alltid er like sanne.

«Fortell noe, fortell noe!» sa Karin til moren sin en kveld hun lå i sengen og var syk. «Ja, men hva skal jeg fortelle?» spurte moren. «Om Pippi Langstrømpe», svarte Karin. Navnet fant hun på der og da, men Astrid Lindgren begynte å fortelle. Og fortellingen vokste seg ut av soverommet og inn i bøker og filmer og opp på scenen. Den fortelles fortsatt – på sengekanten og alle andre tenkelige steder. For alle Tommyene og Annikaene i verden trenger en Pippi.

Om Pippi finnes? Tjolahei tjolahopp – jovisst finnes hun!

Hvor? I Ila kanskje. Eller på Tyholt. Eller Svartlamo’n.