Pippi Langstrømpe

av Astrid Lindgren

Spilles Hovedscenen

28.8.01 - 10.11.01

Varighet

1 time 55 minutter inkludert pause

Priser

 • Ordinær

  150,-

 • Honnør

  100,-

 • Barn /
  student

  100,-

 • Grupper
  Over 10

  100,-

Verdens sterkeste kommer til byen.

Pippi Langstrømpe er den modigste, sterkeste, morsomste og tøffeste jenta i verden.

Som noen ganger er litt trist likevel. Med en mamma i himmelen og en pappa ute på havet bor Pippi alene i Villa Villekulla. Alene? Vel, ikke helt. Hun har jo både hest og apekatt.

Pippi gjør alt det barn har lyst å gjøre, og enda litt til. Med Tommy og Annika som ivrige og trofaste følgesvenner setter Pippi en hel liten by på hodet. Hun tar rotta på tyver, politi, skole og barnevern – hun spiser godteri til frokost og legger seg ikke før hun har kjeftet litt på seg selv. Og så forteller hun de utroligste historier – som ikke alltid er like sanne.

“Fortell noe, fortell noe!” sa Karin til moren sin en kveld hun lå i sengen og var syk. “Ja, men hva skal jeg fortelle?” spurte moren. “Om Pippi Langstrømpe”, svarte Karin. Navnet fant hun på der og da, men Astrid Lindgren begynte å fortelle. Og fortellingen vokste seg ut av soverommet og inn i bøker og filmer og opp på scenen. Den fortelles fortsatt – på sengekanten og alle andre tenkelige steder. For alle Tommyene og Annikaene i verden trenger en Pippi.

Om Pippi finnes? Tjolahei tjolahopp – jovisst finnes hun!

Hvor? I Ila kanskje. Eller på Tyholt. Eller Svartlamo’n.

 

MEDVIRKENDE

Kikki Stormo
Are J. Rødsand
Ellen Birgitte Johannessen
Marit Jaastad
Gunn Sølvi Hagen
Pål Sondre Kristiansen
André Johansen

 

Orkester:
Tangenter: Åsmund Flaten
Saksofon/fløyte: Kåre Kolve / Tor Yttredal
Trommer: Ernst Wiggo Sandbakk / Trond Kopperud

Regi Piotrek Cholodzinski/ Catrine Telle
Scenografi og kostymer Per Kristian Solbakken
Koreografi Pia Immerstein Larsen
Musikalsk leder / arrangementer Åsmund Flaten

PRESSEOMTALER

– Trøndelag Teaters Pippi anno 2001 er en ekte trøndersk Pippi… Kikki Stormo er rett og slett flott. Hun har energi, temperament og fysikk, men også nok trøndersk understatement i sin rollefigur til at hun har noe å gå på når det blir action for alvor midt i andre akt…Teknisk er oppsetningen formidabel, med nydelige kulisser og flotte scenografiske løsninger. Adresseavisen

– Med mamma i himmelen, og pappa langt ute på havene inntok Kikki Pippi Langstrømpe Trøndelag Teater i går kveld. En skikkelig klassiker presenteres for barn i alle aldre!…Pippi-forestillingen er vel verd en teatertur.
Trønder-Avisa

Kikki sterk som Pippi Langstrømpe…Mye tyder på at Astrid Lindgrens Pippi er gjenskapt slik at alle setene i storsalen fylles under kommende forestillinger
Fosna Folket