An-Magritt

- et musikkspill fritt etter Johan Falkberget, av Edvard Normann Rønning, musikk Henning Sommerro

Spilles Hovedscenen

4.11.04 - 31.1.05

Priser

 • Ordinær

  295,-

 • Honnør

  210,-

 • Barn /
  student

  185,-

 • Grupper
  Over 10

  255,-

Kobber blir funnet på Rørosvidda. Skogen hogges brutalt ned. Berget står i brann. I smeltehytta blir grått fjell til penning. Men ikke nok. Malmkjørerne får redusert lønna kraftig. De har den tyngste jobben med gruvedrifta. Og lever allerede på sultegrensa. Av barkebrød og mose.

Fjorten mil har hun ridd Hovinstuten fra Bergstaden. Rakrygget står hun i den herskapelige salongen til Rikskantsler Bjelke. Forfrossen, sulten og forkommen. For hun har et viktig ærend i Trondhejm. Øvrigheta må få et sanningens ord. Om det så må komme fra et kvinnfolk.

Hun var født og vant til å kjempe. Med en indre styrke, ærgjerrighet og ærlighet, vokser en liten skikkelse seg stor. Selv i arresthuset, hvor hun havner etter et renkespill av løgner, misunnelse og grov uforstand, bevarer hun likevekten. Og troen på at rettferdigheten og kjærligheten til slutt blir henne til del.

Like monumental som skikkelsen Falkberget har skapt, er Henning Sommerros musikk. Den tar gruvemiljøets atmosfære på pulsen. Den driver handlingen fremover – fargelegger og forsterker stemninger og situasjoner. Dette er et av de flotteste verkene han har komponert – finstemt integrert i Edvard Rønnings gripende og handlingsmettede dramatisering.

MEDVIRKENDE

Stephen Brandt-Hansen
Erik André Hvidsten
Trond Dagsland Holgersen

Kristin Høiseth
Hanne Løkberg Riege
Astrid Gabrielsen Slind
Amanda Kvakland
Bjørn Sandberg
Erik Rulin

Regi: Marit Moum Aune
Scenografi: Kristin Bredal
Kostymer: Ingrid Nylander
Koreografi: Gunvor Winge
Kapellmester: Lars Olav Berg
Sangpedagog: Anne Kleivset