Jan Erik Berntsen

Jan Erik Berntsen
Født 24. desember 1944

Skuespillerutdannelse ved Trøndelag Teaters elevskole

Fra debuten i 1964 har Jan Erik medvirket i over 130 oppsetninger – hvilket selvfølgelig innebærer at han har en meget bred og meget variert erfaring innen faget. Han har spilt i det meste som er satt opp av operetter og musikkspill, vært innom det aburde teater, klassikere, samtidsdramatikk og komedier.

Les Misérables spilte han Herr Thénardier. De siste årene har vi bl.a sett ham i Henrik Ibsens Vildanden, i Rock’n Roll Wolf , Tolvskillingsoperaen, som Onkel Ben i En handelsreisendes død, Torsøien i Bør Børson jr. og Glansbildet Gabriel i Nøtteknekkeren – i tillegg til rollen som Robert i  Harold Pinters Bedrag. I Berlinerpoplene og Ligge i grønne enger spilte han rollen som Carl Thomsen (Krumme). Jan Erik har også gjestet Teatret Vårt i En høstkveld før stillheten.

I 2014 så vi Jan Erik i Besøk av gammel dame og I grevens tid – før vi i desember hyllet ham med eget show, JEB-show, som var et  juleshow med masse spennende gjester fra hans lange scenekarriere. JEB-show markerte slutten på hans virke som skuespiller på Trøndelag Teater – men ikke helt! Han er med både i The Sound of Music og når I grevens tid blir satt opp igjen på Studioscenen i høst.