Ronja Røverdatter

av Astrid Lindgren

Spilles Hovedscenen

4.3.05 - 11.6.05

Priser

 • Ordinær

  160,-

 • Honnør

  110,-

 • Barn /
  student

  110,-

 • Grupper
  Over 10

  110,-

Hvem er du? Hvor kommer du fra? Hva skal du bli? Er du den du tror du er? Er du den far og mor vil du skal være? Hva om du ikke er den du trodde du var? Hva om livet ditt plutselig blir helt annerledes?

Ronja kommer inn i denne verden med torden og brak. Hva annet kan en vente av en skikkelig røverdatter? Men ikke vet hun at pappa Mattis er røver. Hvordan skulle hun vite det? Hun vet ikke engang hva en røver er og holder på med. Alt hun vet, er at hun elsker mamma og pappa over alt i hele Mattisskogen. Og at hun skal passe seg for villvetter, grå-dverger og Borkarøvere. Og ikke gå seg vill, eller ramle i elva og Helvetesgapet. Det har pappa lært henne.

At det er mye farlig i verden, finner hun snart ut. Men å være redd for alt er dumt. Da blir jo alt farlig. Og hvis ikke alt er akkurat som pappa har sagt, hva da? For da hun treffer Birk, sønnen til Borka og farens verste fienderøver, viser det seg at han slett ikke er noen drittstøvel, som pappa har sagt. Han er en venn.

Og når Ronja får vite at røvere egentlig er slemme mot andre mennesker, hva da? Så slemme at de begynner å gråte? Da er det ikke lett å være Ronja. Alt blir plutselig så trist. At Borkarøverne er ekle drittstøvler har hun alltid visst, for det har pappa sagt. Men hva med pappa, da? Tenk om han er helt annerledes enn hun har trodd? Er han også kanskje slem mot mennesker slik at de blir lei seg? Hvis det er sant, vil hun ihvertfall ikke bli sånn når hun blir stor!

MEDVIRKENDE

Rannei Grenne
Madeleine Nilsen
Bård Flaarønning

Regi Jon Tombre
Scenografi Kathrine Tolo
Musikk: Hans Magnus Ryan
Oversatt av Jo Tenfjord
Dramatisert av Per Ananiassen og Jon Tombre

VIDEO