Daniels jul

av Lars Vik fritt etter boken Mor av Leif B. Lillegaard

Spilles på Hovedscenen

4.11.03 - 17.1.04

Varighet

2 timer og 5 minutter inklusiv pause

Priser

Ordinær: 160,- Honnør: 110,- Barn / student: 110,- Grupper over 10: 110,-

Snart ringes julen inn. Daniel er ute på sitt siste ærend for mor – på vei til presten med den nystrøkne kragen hans. Mor har dristet seg til å ta 2 kroner og åtti øre for jobben. Det er nesten tre kroner, som de må ha til husleien. Hvis ikke blir de kastet ut. Og da blir det ingen julaften …

Daniels jul er ikke Charles Dickens. Det er en norsk versjon som har mange likhetspunkter med den store mesterens fortryllende fortellinger. Mor er fattig, men stolt og sterk. Som ung enke strever hun til livets opphold for seg og sin niårige sønn. Historien utspiller seg i de vanskelig tretti-åra – i en liten by der klasseskillene er store.

Med nostalgi, stemningsfulle scenebilder og en god dose sentimentalitet – og varme – gjenskapes en travel julaften i Daniels liv. Han er med på storslåtte opptrinn med yrende folkeliv i byens gater og torg. Og snarvisitter «i embeds medfør» inn i bedrestilte barns hjem. Her er julegaveønsker allerede oppfylt. Spist har de også. Noe rart som heter kalkun. Gavene kunne han nok ha tenkt seg, men maten?

Daniel har nå heldigvis kommet seg velberget gjennom den skumle kirkegården. Han banker på døren til den ekle og gjerrige presten …

Hvordan det går med vår lille helt og hans julefeiring, får du vite fra begynnelsen av november. Da åpner vi dørene til vår storstue, Hovedscenen. Vi fyller den med musikk og teatrets ensemble som spiller fedre og mødre og andre voksne som Daniel møter. Og barn som spiller vennene hans. En av av skuespillerne har en spesielt spennende rolle som Den Mekaniske Julenissen! Vi inviterer hele familien til å være med å feire Daniels jul.