Daniels jul

av Lars Vik fritt etter boken Mor av Leif B. Lillegaard

Spilles Hovedscenen

4.11.03 - 17.1.04

Varighet

2 timer og 5 minutter inklusiv pause

Priser

 • Ordinær

  160,-

 • Honnør

  110,-

 • Barn /
  student

  110,-

 • Grupper
  Over 10

  110,-

Snart ringes julen inn. Daniel er ute på sitt siste ærend for mor – på vei til presten med den nystrøkne kragen hans. Mor har dristet seg til å ta 2 kroner og åtti øre for jobben. Det er nesten tre kroner, som de må ha til husleien. Hvis ikke blir de kastet ut. Og da blir det ingen julaften …

Daniels jul er ikke Charles Dickens. Det er en norsk versjon som har mange likhetspunkter med den store mesterens fortryllende fortellinger. Mor er fattig, men stolt og sterk. Som ung enke strever hun til livets opphold for seg og sin niårige sønn. Historien utspiller seg i de vanskelig tretti-åra – i en liten by der klasseskillene er store.

Med nostalgi, stemningsfulle scenebilder og en god dose sentimentalitet – og varme – gjenskapes en travel julaften i Daniels liv. Han er med på storslåtte opptrinn med yrende folkeliv i byens gater og torg. Og snarvisitter “i embeds medfør” inn i bedrestilte barns hjem. Her er julegaveønsker allerede oppfylt. Spist har de også. Noe rart som heter kalkun. Gavene kunne han nok ha tenkt seg, men maten?

Daniel har nå heldigvis kommet seg velberget gjennom den skumle kirkegården. Han banker på døren til den ekle og gjerrige presten …

Hvordan det går med vår lille helt og hans julefeiring, får du vite fra begynnelsen av november. Da åpner vi dørene til vår storstue, Hovedscenen. Vi fyller den med musikk og teatrets ensemble som spiller fedre og mødre og andre voksne som Daniel møter. Og barn som spiller vennene hans. En av av skuespillerne har en spesielt spennende rolle som Den Mekaniske Julenissen! Vi inviterer hele familien til å være med å feire Daniels jul.

MEDVIRKENDE

Erik Antonio Kjærvik
Børge Bruteig / Henrik Skogstad Riege
Tone Vesterhus / Kaja Kjørholt
Oscar Frostad Udbye / Eivind Skrødal
Emma Udbye Grøneng /Ronya Reitan Solberg
Theodor Lyngstad / Petter Munch Grønlie
Alexander Venås / Christoffer Venås
Jo Even Stene Bjørke / Andreas L. Jenssen
Pål Sondre Kristiansen
Hans Nordø
Esther Buchmann

 

Barnekor:
Niclas Haug Bjarøy / Oliver Frostad Udbye / Ingeborg Denstadli Hope / Sara Røddesnes / Lisa Bye Paulsen / Stian Kristoffer Wærnes / Markus Brønstad Øyen / Christoffer Schiøll / Anette Løkken / Trine Heggvoll / Lise Kvaløy Hansen

Regi Bentein Baardson
Scenografi Ingeborg Kvamme
Musikk Morten Huuse

PRESSEOMTALER

– Julefortelling med livlig persongalleri i munter miljøskildring med sosial brodd
– …fargerikt, romslig og “gammeldags” på den positive måten
– Det myldrende rollegalleriet spilles med god blanding av rutine og begynnerglede
Adresseavisen

– “Daniels jul” har alle de “riktige” sjablongene en oppskriftsmessig julefortelling skal ha. Samtidig bryter den ganske kraftig med genrens klassiske konvensjoner.
– Terningkast 5
VG

– Søt og sår julenostalgi
– …julesang og musikk og en særdeles spennende dag i unge Daniels liv
– Til tider minner dette om Charles Dickens rørende fortellinger
– Den som bærer stykket er faktisk 15-åringen Erik Antonio Kjærvik som Daniel. Han er den fødte skuespiller – kjempespill rett og slett!
Trønder-Avisa