Bør Børson jr. (1998)

av Falkberget/Tusberg/Monn-Iversen

Spilles Hovedscenen

14.3.98 - 17.10.98

Priser

 • Ordinær

  260,-

 • Honnør

  135,-

 • Barn /
  student

  135,-

 • Grupper
  Over 10

  210,-

Et lite winerbrød…

Bør Børson jr. er en varm folkelivsskildring – morsomt, fengende og festlig musikkteater – kanskje det mest populære vi har her til lands.

Bør Børson – Olderdalens store sønn – er en oppkomling som sjarmerer oss i senk. Han slår seg opp fra kramkar til bankdirektør over natta. Han “være itj pæng” når han har dem, og med spanderbuksa på, er livet “alldeles merkatilt”. Men han er en godfjott som lett lar seg lure til ytterst tvilsomme transaksjoner både i Trondhjæm, og i Kristiania. Han drar nemlig til hovedstaden for riktig å få “sving på hjulan”. Der svinger det mer enn han har godt av, og heldigvis for Bør er lykken bedre enn forstanden. Han vender nesa dit han hører hjemme, og kan møte sin Josefine med livet, æren og pængboka i behold.

Paul Ottar Haga – Verdalens store sønn – slår an den trønderske språktonen i rollen som Bør, godt fulgt opp av Hildegunn Eggen som Laura og Grethe Nodberg som Josefine. Gammel-Bør spilles av Sigurd Werring, Nils Toillvoll av Trond-Ove Skrødal og Ole Elveplassen av Arne O. Reitan. Tilsammen er et opplagt ensemble på 26 skuespillere og dansere med på å levendegjøre historien om legendariske Bør, sammen med et orkester på ti under ledelse av Ivar Gafseth.

 

MEDVIRKENDE

Paul Ottar Haga
Sigurd Werring
Svein Wickstrøm
Even Lynne Amundsen
Gørli Mathiesen
Kåre Conradi
Calvin Ray Stiggers

 

Regi Trond Lie
Scenografi og kostymer Hans Petter Harboe
Koreografi Wayne McKnight
Lysdesign Morten Reinan
Musikalsk leder Ivar Gafseth