24 mislykte nordmenn

av Jesper Halle m.fl.

Spilles Hovedscenen

8.9.03 - 11.10.03

Priser

 • Ordinær

  350,-

 • Honnør

  265,-

 • Barn /
  student

  235,-

 • Grupper
  Over 10

  310,-

I et land som er så vellykket er det lett å føle seg mislykket!

Dette skjer nå, og aldri siden!

Vi river ned alle barrierer mellom teatret og publikum. Vi åpner dørene på vidt gap. Vi tar alle våre tekniske og menneskelige ressurser i bruk. Vi okkuperer verksteder, garderober og korridorer. Vi spiller i hver krik og krok. Både musikk og teater. Vi inviterer hele byen, og omegnen med, til å møte 24 mislykte nordmenn.Og de dukker opp når du minst venter det…

Er det egentlig så typisk norsk å være god? Kan vi ikke få være oss selv litt også? Få være han som kommer til å ta bitterheten med seg i graven fordi han ikke ble universitetsbibliotekar på øst-asiatiske språk? Lov til å være han som knoter på engelsk – fordi han ikke lenger vil være så typisk norsk? Eller den litt slitne drosjesjåføren med Frp-sympatier og macho-look som plutselig begynner å snakke om liv og død? La oss få være den som prater og prater og aldri kommer til poenget! Pessimisten. Melankolikeren. Drømmeren. Hverdagsmennesker – som insisterer på å ha noe å fortelle.

Foruten Jesper Halles nordmenn, får vi Nora-kurset – etter Vancouver-modellen. Med et utsøkt utvalg av scener fra Ibsens Et dukkehjem får vi være med på tidstrendy positiv læring for postmoderne kvinner – med et par tips til mannfolka også. Tatt på kornet med høy underholdningsfaktor! Vi treffes! I Helmer og hustrus bestestue for egosentrert selvrealisering!

Evita har sin egen musikal. Vi har bestemt at Landsmoderen Gro fortjener en minst like oppgradert status. Med tilbakeblikk på sitt liv. Fra Framfylkinga via Oslofrokoster med Gerhardsen og Ap´s Eftf. til helfrelst helsefrik i FN – med mannskor og hele pakken. Så får vi lapskaus i pausen. Og dersom det er noen sammenheng mellom lapskaus, Nora, Gro og de andre mislykte normenn, så vil vi oppdage den mellom september og oktober på teatret, og kun her.

Tekst :
Monologene / Nora-kurset: Jesper Halle
Musikalen GroMarianne Meløy / Stian Hovland Pedersen
Et dukkehjemHenrik Ibsen

NB: Billettprisene inkluderer lapskaus i pausen!

MEDVIRKENDE

Espen Løvås
Are J. Rødsand
Tone Mostraum
Kikki Stormo
Roar Kjølv Jenssen
Gerdi Schjelderup
… og masse teknikere.
Musikere:
Trygve Brøske / Åsmund Flaten
Sigrid Stang / Kari Rønnekleiv
Ernst-Wiggo Sandbakk / Trond Kopperud
Bjørn Ole Solberg
Erlend Smalås
Ivar Gafseth
Rasmus Rohde
Øyvind Brandtzæg
Hans Petter Nilsen
Stian Hovland Pedersen

Regi Catrine Telle, Jon Tombre og Madeleine Røn Juul
Scenografi Per Kristian Solbakken
Koreografi Hege Tvedt
Komponist Gro Trygve Brøske
Musikalsk leder Ivar Gafseth