The Sound of Music

av Richard Rodgers og Oscar Hammerstein II

Spilles Hovedscenen

21.3.15 - 20.6.15

Varighet

2 timer 30 minutter inkludert pause

Priser

Ordinær: 425,- Honnør: 350,- Barn / student: 200,- Grupper over 10: 350,-

Krig og kjærlighet, lyden av musikk, og håpet om en ny begynnelse.

Til våren slår Trøndelag Teater på stortromma når The Sound of Music – en av verdens mest kjente musikaler – endelig finner veien til Hovedscenen. 

Maria Rainer er en ung kvinne på leting etter sin identitet. Hun søker den først i klosteret, men finner seg ikke helt til rette blant nonnene. Derfor blir hun sendt ut for å arbeide som guvernante for Kaptein von Trapps syv morløse barn. Hun får et godt og nært forhold til den store familien, og kanskje spesielt til kapteinen selv. Tilværelsen deres forblir ikke rosenrød når dette skjer samtidig med at Hitlers tredje rike ekspanderer, og vi nærmer oss utbruddet av andre verdenskrig.

The Sound of Music er basert på en sann historie, og ble skrevet som musikal på slutten av 50-tallet. Rodgers og Hammersteins nydelige musikk inkluderer klassikere som «Edelweiss», «Sound of Music», «Do-Re-Mi» og «Climb Every Mountain». Etter Broadway-suksessen, ble musikalen udødeliggjort gjennom den prisbelønte filmatiseringen fra 1965.

Når The Sound of Music får sin premiere på Trøndelag Teater har vi hentet inn en av Skandinavias mest ettertraktede regissører i sjangeren. Ronny Danielsson har iscenesatt titalls musikaler og har blant annet arbeidet ofte ved Stockholm Stadsteater. Vi er svært glade for at han vil komme til Trondheim sammen med sitt team; koreograf Roger Lybeck, scenograf Rikke Juellund, kostymedesigner Annsofi Nyberg, og lysdesigner Thorsten Dahn.

Salget har allerede vært i gang en god stund. Pass på så du ikke går glipp av denne muligheten til å se fantastisk musikkteater med Trøndelag Teaters eget ensemble.

 

The Sound of Music
Musikk av Richard Rodgers
Sangtekster av Oscar Hammerstein II
Manus av Howard Lindsay og Russel Crouse
Inspirert av The Trapp Family Singers av Maria Augusta Trapp
Presentert i samarbeid med R&H Theatricals Europe