Terrorisme

av Oleg og Vladimir Presnyakov

Spilles på Studioscenen

28.8.04 - 9.10.04

Priser

Ordinær: 175,- Honnør: 125,- Barn / student: 110,- Grupper over 10: 150,-

De russiske brødrene Presnyakov utvider og omdefinerer begrepet “terrorisme”. Dette stykket handler ikke om skrekkregimer. Det handler om våre hverdagsliv. Scener som tilsynelatende starter normalt: På en flyplass, på en parkbenk, i en garderobe – plutselig blir de snudd på hodet med surrealistiske, groteske, absurde, komiske utfall. Isolert sett har de ingenting med hverandre å gjøre. Ringen sluttes imidlertid gradvis til en sammenhengende fortelling. Fellesnevneren er følelsen av frykt, utrygghet og hjelpeløshet.

I en usikker tilværelse ser vi spøkelser på høylys dag. Angst og redsel lammer vår evne til å tenke rasjonelt. Vi handler overilt – på instinkter og primitive reflekser. Udetonerte bomber ligger ikke bare i kofferter på rullebaner. De har invadert våre hjerter og hjerner. Eksploderer de, blir utslagene ekstreme.

Trønderne er de første i Norge som får oppleve” Terrorisme” – å få følge “vår mann” en dag i hans liv i storbyen. Han skal ut å fly. Det er bombetrussel på flyplassen. Etter seks “episoder” blir den avblåst. Flight XX is ready for take off. Please go to gate! Fest setebeltene! Dette er, utrolig nok, morsomt.