Terrorisme

av Oleg og Vladimir Presnyakov

Spilles Studioscenen

28.8.04 - 9.10.04

Priser

 • Ordinær

  175,-

 • Honnør

  125,-

 • Barn /
  student

  110,-

 • Grupper
  Over 10

  150,-

De russiske brødrene Presnyakov utvider og omdefinerer begrepet “terrorisme”. Dette stykket handler ikke om skrekkregimer. Det handler om våre hverdagsliv. Scener som tilsynelatende starter normalt: På en flyplass, på en parkbenk, i en garderobe – plutselig blir de snudd på hodet med surrealistiske, groteske, absurde, komiske utfall. Isolert sett har de ingenting med hverandre å gjøre. Ringen sluttes imidlertid gradvis til en sammenhengende fortelling. Fellesnevneren er følelsen av frykt, utrygghet og hjelpeløshet.

I en usikker tilværelse ser vi spøkelser på høylys dag. Angst og redsel lammer vår evne til å tenke rasjonelt. Vi handler overilt – på instinkter og primitive reflekser. Udetonerte bomber ligger ikke bare i kofferter på rullebaner. De har invadert våre hjerter og hjerner. Eksploderer de, blir utslagene ekstreme.

Trønderne er de første i Norge som får oppleve” Terrorisme” – å få følge “vår mann” en dag i hans liv i storbyen. Han skal ut å fly. Det er bombetrussel på flyplassen. Etter seks “episoder” blir den avblåst. Flight XX is ready for take off. Please go to gate! Fest setebeltene! Dette er, utrolig nok, morsomt.

MEDVIRKENDE

Are J. Rødsand
Kikki Stormo
Randolf Walderhaug
– i forskjellige skikkelser og forkledninger.

Regi Jon Tombre
Scenografi Per Kristian Solbakken
Gjendiktet av Silje Ohren Strand

PRESSEOMTALER

– Spøkefullt om terror i hverdagen
– “Terrorisme” låner trekk fra filmens short cut-metode og har ellers bakgrunn både i absurd teater og Monty Python-komikk
Adresseavisen

– Viktig komi-drama
– umulig å gå uberørt fra denne forestillingen
Terningkast 5
Trønder-Avisa

– Eit absurd, humoristisk og intelligent forsøk på å spegle den tida vi lever i
Klassekampen

– Brødrene Presnyakov tar for seg et meget viktig og dessverre høyaktuelt tema i sitt stykke “Terrorisme”. Det er dessuten direkte spennende at temaet behandles ut fra en rekke innfallsvinkler
– Hver scene preges av en intens og energifylt formidling
Trønderbladet