Den stundesløse

Komedie av Ludvig Holberg

Spilles Hovedscenen

5.9.09 - 20.10.09

Varighet

2 timer inkludert pause

Priser

 • Ordinær

  315,-

 • Honnør

  250,-

 • Barn /
  student

  220,-

 • Grupper
  Over 10

  275,-

Den allesteds nærværende hr. Vielgeschrey er så opptatt at han ikke får gjort en døyt av det han har satt seg fore. Ulykkeligvis har han i all sin travelhet klart å love bort datteren Leonora til bokholder Madsens sønn Peder. Men Leonora elsker Leander. Heldigvis griper den kløktige stuepiken Pernille inn i sakens anledning. Hun kjenner sin Vielgeschrey og hans svakheter, og vet han aldri har stunder til å følge med i alt som foregår i hans nærvær – og fravær. Med kvinnelist og lempe har hun en utstudert og listig plan for å avverge det forestående bryllupet. Og Vielgeschrey går rett i fella som Pernille har lagt ut for ham. Hva i alle dager har hun funnet på av narrestreker? Som til og med ender lykkelig for flere enn det forelskede paret?

Bli med på den vittige avsløringen – med velvoksen ablegøyefaktor i en frodig og løssluppen forvekslingskomedie – en av Holbergs morsomste – satt iscene av en regissør med lang erfaring som vet å treffe sitt publikum hjemme – Bentein Baardson.

De som er med:
Vielgeschrey Øyvind Brandtzæg
Leonora, hans datter Gunnhild Sundli
Magdelone, hans husholderske Ragnhild Sølvberg
Pernille, hans stuepike Ingrid Bergstrøm
Anna, hans kokkepike Helga Wendelborg
Lars Dintfass Kine Bendixen
Christoffer Federmesser / en notarius Marianne Meløy
Christen Griffel Hilde Olausson
Leonard / en skredder Tore Granås
Erik Madsen, en bokholder John Yngvar Fearnley
Peder Eriksen, hans sønn Mads Bones
Leander, Leonoras kjæreste Pål Christian Eggen
Oldfux, en eventyrer Hans Petter Nilsen
Lars Dintfass Kine Bendixen
Christoffer Federmesser / en notarius Marianne Meløy
Christen Griffel Hilde Olausson
En barberer Jan Frostad
En bonde Jan Erik Berntsen

MEDVIRKENDE

Oversatt av Nina Valsø
Regi / bearbeidelse Bentein Baardson
Scenografi Milja Salovaara
Lysdesign Antonio Rodrigues Andersen
Dramaturg Bodil Kvamme

PRESSEOMTALER

– Sprudlende stundesløs
– Dette holder i bøtter og spann. Trøndelag Teaters versjon av Ludvig Holbergs Den stundesløse er til fingerspisene frydefull og gjennomtenkt
– Skuespillerne stortrives, virker det som. Det vises. Alle gjør en god jobb. De mest framtredende, Ingrid Bergstrøm, Øyvind Brandtzegg, Ragnhild Sølvberg og Mads Bones er virkelig kostelige. Men mest av alt, Hans Petter Nilsen framstår i vanvittig mange kostymer og former. Han oser av vill humor. Han virker utømmelig. Det er som stykket skulle vært håndskrevet for den mannen.
NRK
Lars Erik Skjærseth

(Hør anmeldelsen her)

 

– På høygir
– Et muntert ensemble boltrer seg i fysiske krumspring, til tider over grensen til det absurde. Barrieren mellom sal og scene brytes flere ganger ned, som regel med suksess. Tempoet er høyt og spillestilen oppskrudd
Dagbladet
Lillian Bikset

 

– Hesblesende ablegøyer
– Ensemblet gir jernet, og det funker
– Og da i særlig grad i det samspilte radarparet Vielgeschrey/Pernille (Øyvind Brandtzæg/Ingrid Bergstrøm), som er forestillingens drivkraft. Førstnevnte finner sterke uttrykk for en tragisk dimensjon i den sutrende alenefar og forretningsmann, som i et par scener tipper over i vanvidd. Mens overlevelseskunstneren Pernille i Bergstrøms spill virker helt i tråd med den rampete stuepikens motto: Æ bråke mest og gjør minst! Hun deler æren for sin suksess med vennen Oldfux, – i Hans Petter Nilsens skikkelse en usedvanlig ordrapp og spretten tusenkunstner.
Adresseavisen
Marin Nordvik

(Les hele anmeldelsen her)

 

– Holberg blott til lyst
– Morsomt var det og kroppsspråket satt som kuler
– Og det blir etter mitt skjønn gjøglet og gjort mye bra skuespillerkunst
Trønder-Avisa
Johs Brandtzæg