Pål Christian Eggen

Pål Christian Eggen
Født 12. april 1976

Utdanning ved Statens Teaterhøgskole, 2002-2005

Pål Christian kom etter endt skolegang hit til Trøndelag Teater. Hans første rolle hos oss var som Simon Darre i Kristin Lavransdatter. Siden har han spilt Eilert Løvborg i Hedda Gabler, avløseren Kai-Roger i Berlinerpoplene og Ligge i grønne enger, Edmond i Kong Lear, Gregers Werle i Ibsens Vildanden, Ernst Ludwig i musikalen Cabaret og to roller i Trondheim Open– prosjektet: Daniel i Frode Sander Øiens Eplehagen og Steffen i Tale Næss’ Det tredje stadiet.

I de siste par sesongene har han spilt i Om mus og menn, den sleipe advokaten Billy Flynn i Chicago, Leander i Den stundesløse, Stoessner i Tyskertøs, Skibskaptein Horster En folkefiende, i musikalen Spring Awakening, Broder Lorenzo i Romeo og Julie og Francis Church i Virginias brev.

2011 var også travel for Pål Christian med to store roller på Hovedscenen: Torvald Helmer i Et dukkehjem og Ulven i Rock’n Roll Wolf – den sistnevnte er han nominert til Hedda-pris for! I tillegg var han å se som Tiger-Brown i Tolvskillingsoperaen på høsten.