Et dukkehjem

av Henrik Ibsen

Spilles på Hovedscenen

21.1.11 - 26.2.11

Varighet

1 time 50 minutter. Spilles uten pause

Priser

Ordinær: 315,- Honnør: 250,- Barn / student: 220,- Grupper over 10: 275,-

Hvilke ingredienser skal til for å klassifisere et ekteskap som lykkelig?
Omsorg og tillit? Sunne og friske barn? Vellykket sexliv? God økonomi?

Ekteparet Nora og Torvald Helmer har alle disse tingene.
Likevel er det noe som ikke stemmer.

Trøndelag Teaters oppsetning av Et dukkehjem er en nådeløs hjemme-hos-skildring der vi skyver gardinene til side og titter inn i det typiske, norske, helmerske hjem. Så velsmurt er dette dukkehjemsmaskineriet at til og med Nora og Torvald selv faktisk tror at ekteskapet deres er lykkelig. Likevel blir vi vitne til at idyllen smuldrer, masken kastes og familien går i oppløsning. Og det hele skjer bare i løpet av noen få dager.

Ja – samfunnet har forandret seg siden urpremieren i 1879. Da var Et dukkehjem politisk kontroversielt. Skilsmisse i seg selv var en stor skam, og det at det var kvinnen som forlot mann og barn var uhørt. Det er det ikke lenger. Nora går. Ingenting av dette er spesielt uvanlig i 2011. Og hva sier det om oss?

Med Et dukkehjem inviterer vi til en moderne oppsetning av en av verdensdramatikkens største klassikere. Som fjorårets produksjon av En folkefiende, som teatret fikk to Hedda-priser for, er også denne forestillingen i lojal mot Ibsens historie, men det visuelle uttrykket er moderne.