Romeo og Julie

av William Shakespeare

Spilles på Hovedscenen

4.9.10 - 16.10.10

Varighet

2 timer 40 minutter inkludert pause

Priser

Ordinær: 315,- Honnør: 250,- Barn / student: 220,- Grupper over 10: 275,-

To unge mennesker er døde fordi de elsket hverandre. Tilbake sitter ikke bare foreldre og venner, men et helt samfunn, og forsøker å svare på spørsmålet: Hvordan kunne det skje?

Romeo og Julie er litteraturhistoriens mest kjente kjærlighetshistorie, men stykket handler om mer enn forelskelse. Det reiser også spørsmål om ansvar og skyld. Kjærligheten som oppstår mellom Romeo og Julie er den første kjærligheten, en uskyldig og ufiltrert kjærlighet uten erfaring og uten øyne for konsekvenser, og nettopp derfor hviler det et tungt ansvar på omgivelsene når det går som det går. Romeo og Julie planlegger jo aldri at de skal dø, men de vikler seg inn i et nett av misforståelser, motsigelser og løgn.

Vår Romeo og Julie fortelles via menneskene som står dem nærmest. De betrakter Romeo og Julie fra ulike tilbakeskuende perspektiver, men det er ingen som ser hva som er i ferd med å skje mellom de to. Kjærligheten mellom Romeo og Julie forblir en hemmelighet til siste slutt.

Viljen til å leve opp til våre foreldres forventninger er noe som ligger dypt i oss. Julie blir presset av moren fordi moren er redd for faren. Tragedien er at den som har mest å tape er den som også har mest å angre, nemlig Julies mor.

Når regissør Marit Moum Aune styrer skuta blir det aldri kjedelig. Denne gangen har hun med seg et stort og særdeles kompetent mannskap bestående av både gamle kjenninger og noen nye, friske pust. Sammen skal dette teamet lage en eventyrlig og romantisk tragedie som også ivaretar de komiske sidene i Shakespeares drama – for dem er det mange av! Romeo og Julie er høstens storsatsning på Hovedscenen.

De som er med:
Montague Hallbjørn Rønning
Romeo Hermann Sabado
Mercutio Mads Bones
Benvolio Kingsford Siayor
Broder Lorenzo Pål Christian Eggen
Capulet Trond-Ove Skrødal
Fru Capulet Janne Kokkin
Julie Silje Storstein
Ammen Ingrid Bergstrøm
Tybalt Trond Peter Stamsø Munch
Paris Olve Løseth
Peter / Rosalind Janne Heltberg Haarseth