Chicago

Musikal av Fred Ebb, Bob Fosse og John Kander

Spilles på Hovedscenen

21.3.09 - 20.6.09

Varighet

2 timer og 30 minutter inkludert pause

Priser

Ordinær: 405,- Honnør: 330,- Barn / student: 290,- Grupper over 10: 360,-

En by uten hjerte med korrupsjon og bestikkelser. Med morderiske kvinnfolk som venter i cella for å få sin straff. Med et rettsvesen gjennomsyret av mafiøse metoder. Med sleipe advokater som skor seg på sex and crime. Med journalister som aldri har hørt om noen ”Vær varsom-plakat” og brer seg ut i spaltene med skandaløse reportasjer. Kan det bli underholdning av sånt? Å, joda, for dette er showtime med glitter og stas – et populært fyrverkeri av sang, dans og musikk, som har gått sin seiersgang på scener verden over.

Evelyn Jons og Silje Lundblad spiller erkerivalene og fengselsfuglene Velma Kelly og Roxie Hart, som begge deler på advokaten og jålebukken Billy Flynn (Pål Christian Eggen). Amos Hart, Roxies ektemann, elsker henne, morder eller ikke morder (Mads Bones). Fengslets overkikkador, Mama Morton, tar seg godt betalt for det meste (Helle Ottesen). Mary Sunshine, er reporter, og Chicagos svar på datidens ”Se og Hør” (Toril Busk Vinje Kolberg). Aktor Martin Harrison har store forhåpninger om å bli guvernør etter rettsaken (Hallbjørn Rønning). Vi møter også Roxie Harts elsker, stakkars Fred Casely (Hans Petter Nilsen) – som hun dessverre kom til å drepe.
I tillegg befolkes scenen av ti håndplukkede og spreke dansere fra inn- og utland: Solveig Andsnes, Kristin Berg, Katarina Bakkedal Bozic, Mats Brattlie,Tor Ivar Hagen,Tom Arild Hansen, Johanna Irving, Daniel Larsson, Philip Olsen, Martha Standal og Anne Guri Tvedt. Profesjonelle musikere i et orkester på ni tar seg av komponisten John Kanders konglomerat av forskjellige, suggerende musikksjangre – Razzle Dazzle – and All That Jazz.

Rettigheter: Nordiska ApS København

Manus Fred Ebb & Bob Fosse
Musikk John Kander
Sangtekster Fred Ebb

Basert på skuespillet Chicago av Maurine Dallas Watkins
Oversatt av Svein Selvig