Spring Awakening

Musikal av Steven Sater og Duncan Sheik

Spilles på Hovedscenen

10.4.10 - 19.6.10

Varighet

2 timer 30 minutter inkludert pause

Priser

Ordinær: 405,- Honnør: 330,- Barn / student: 290,- Grupper over 10: 360,-

En av de største suksessene på musikalfronten kommer nå endelig til Trondheim! Etter premieren på Broadway i 2006 har Spring Awakening gått sin seiersgang over hele verden, og nå forberedes filmversjonen. Musikken er fantastisk, og innholdet byr på mye for både hode og hjerte. Forbered deg på vårens store musikal: Det er spring fever!

Spring Awakening handler om den unge gutten Melchiors kamp for å bli voksen uten å måtte gi opp barnet i seg.

I likhet med sine jevnaldrende kamerater lider Melchior under kontinuerlig undertrykkelse av foreldregenerasjonen. Både på skolen og i hjemmet vegrer de voksne seg for å gi de unge nødvendig kunnskap, ut fra et misforstått ønske om å skåne dem fra livets mange farer. Men konsekvensen er at ungdommene blir fratatt muligheten til å bli selvstendige, voksne mennesker. Når Melchior forsøker å opponere, setter det i gang en rekke dramatiske hendelser som får enorme følger både for ham selv og de nærmeste vennene hans, ikke minst bestevennen Moritz. Blant klassekameratene er det Melchior og Wendla som finner hverandre. De blir heftig forelsket. Wendla blir gravid uten å være seg bevisst hva hun har vært med på…

Spring Awakening er en nyskrevet musikal, basert på Frank Wedekinds stykke Vårløsning fra 1891 (satt opp på Trøndelag Teater i 1983). Siden premieren i 2006 har musikalen mottatt et ras av priser og den ene produksjonen etter den andre har begeistret publikum verden over. Med den Trondheimsbaserte regissøren Kjersti Haugen bak roret, godt flankert av scenograf Dagny Drage Kleiva, koreograf Erlend Samnøen og musikalsk leder Åsmund Flaten, og – ikke minst – et ungt, solid og meget energisk ensemble, lover vi deg at vår versjon av Spring Awakening skal bli en musikal du ikke vil glemme med det første. Et sterkt orkester står på scenen, klart til å spille fletta av deg!