Spring Awakening

Musikal av Steven Sater og Duncan Sheik

Spilles Hovedscenen

10.4.10 - 19.6.10

Varighet

2 timer 30 minutter inkludert pause

Priser

 • Ordinær

  405,-

 • Honnør

  330,-

 • Barn /
  student

  290,-

 • Grupper
  Over 10

  360,-

En av de største suksessene på musikalfronten kommer nå endelig til Trondheim! Etter premieren på Broadway i 2006 har Spring Awakening gått sin seiersgang over hele verden, og nå forberedes filmversjonen. Musikken er fantastisk, og innholdet byr på mye for både hode og hjerte. Forbered deg på vårens store musikal: Det er spring fever!

Spring Awakening handler om den unge gutten Melchiors kamp for å bli voksen uten å måtte gi opp barnet i seg.

I likhet med sine jevnaldrende kamerater lider Melchior under kontinuerlig undertrykkelse av foreldregenerasjonen. Både på skolen og i hjemmet vegrer de voksne seg for å gi de unge nødvendig kunnskap, ut fra et misforstått ønske om å skåne dem fra livets mange farer. Men konsekvensen er at ungdommene blir fratatt muligheten til å bli selvstendige, voksne mennesker. Når Melchior forsøker å opponere, setter det i gang en rekke dramatiske hendelser som får enorme følger både for ham selv og de nærmeste vennene hans, ikke minst bestevennen Moritz. Blant klassekameratene er det Melchior og Wendla som finner hverandre. De blir heftig forelsket. Wendla blir gravid uten å være seg bevisst hva hun har vært med på…

Spring Awakening er en nyskrevet musikal, basert på Frank Wedekinds stykke Vårløsning fra 1891 (satt opp på Trøndelag Teater i 1983). Siden premieren i 2006 har musikalen mottatt et ras av priser og den ene produksjonen etter den andre har begeistret publikum verden over. Med den Trondheimsbaserte regissøren Kjersti Haugen bak roret, godt flankert av scenograf Dagny Drage Kleiva, koreograf Erlend Samnøen og musikalsk leder Åsmund Flaten, og – ikke minst – et ungt, solid og meget energisk ensemble, lover vi deg at vår versjon av Spring Awakening skal bli en musikal du ikke vil glemme med det første. Et sterkt orkester står på scenen, klart til å spille fletta av deg!

MEDVIRKENDE

Manus og sangtekster Steven Sater
Musikk Duncan Sheik
Oversatt av Ragnar Olsen
Orkestrering Duncan Sheik
Vokalarrangementer AnnMarie Milazzo
Ekstra arrangementer Simon Hale
Rettigheter Nordiska ApS

Regi Kjersti Haugen
Scenografi og kostymer Dagny Drage Kleiva
Koreografi Erlend Samnøen
Musikalsk leder Åsmund Flaten
Lysdesign Eivind Myren

PRESSEOMTALER

– Viril vårløsning
– Få vil tro det, men dette låter bedre og mer dynamisk enn på Broadway
– Jeg gir meg. «Spring Awakening» funker når de involverte vil noe – og står for det
– Terningkast 5
Yngve Kvistad
VG

– Trøndelag Teaters versjon av «Spring Awakening» er energisk, humoristisk og melankolsk
– Hermann Sabado (Melchior) er stjernen i showet. Silje Lundblad gjør en sjarmerende og naiv Wendla. Mads Bones er den nervøse Moritz. Ensemblet er ellers ungt, energisk og med gode sangstemmer
– For Trøndelag Teater er «Spring Awakening» en god nyhet – underholdning med mulighet for ettertanke
Frida Holsten Gullestad
Aftenposten

– Helhjertet oppstetning med kvalitet i alle ledd. Fine detaljer, overbevisende helhet.
– Visst gjør det vondt når knopper brister, og i «Spring Awakening» går det virkelig ille, for de fleste involverte. Men ikke for publikum, som blir servert en helstøpt, gjennomprofesjonell forestilling.
– «Spring Awakening er nok et stykke mange vil ha glede av å se mange ganger. Kvaliteten ligger i helheten, i detaljene og den gjennomført helhjertede formidlingen.
Ole Jacob Hoel
Adresseavisen

– Visst gjør det vondt når knopper brister. Men Trøndelag Teaters «Spring Awakening» har rom for glede også.
– Stjernen er Hermann Sabado. Han spiller Melchior med en balansert mengde følsom ettertenksomhet og selvsikker idealisme, og det er intet mysterium hvorfor det er nettopp han som bedårer ungjentene
Lillian Bikset
Dagbladet

– Den fanger helt i starten. Musikken spiller opp. Det er noe som bryter, noe underliggende, noe vi ikke helt får tak i, men som så til de grader er tilstede. Mørkt, uvisst og åpent, sugende. Alt er der allerede i de første toner, dansetrinn, scene og lys.
– Stykket vokser faktisk på Trøndelag Teater. Her skaper musikere, lysmester, regissør, scenograf, koreograf og skuespillere noe som er sterkere enn teksten og låtene i seg selv.
– Komposisjonen her er stram og prestasjonene fra skuespillere og musikere meget gode. Vel blåst, Trøndelag Teater. En god vårløsning dette.
Lars Erik Skjærseth
NRK

– Spring Awakening ved Trøndelag Teater er en drivende god musikal med et tidløst tema
– Hermann Sabado gjør igjen en stor rolle som unge Melchior
– Dette er en musikal på en litt annen måte og den bør bli en publikumsvinner da den beveger og underholder, men mest så berører den
Audhild Øye
Avisa Sør-Trøndelag

– Nyskapende og tøft
– Først og fremst er en ny generasjon musikalskuespillere på plass, hvilket er intet annet et forfriskende!
– Det er spennende og artig å se en musikal som ikke er polert og glamorøs i kantene, men som tør la dansen være litt gal og rufsete.
Eva Hilde Murvold
Trønder-Avisa

VIDEO