Ole Christian Gullvåg

Ole Christian Gullvåg
Født 27. februar 1983

Utdannet fra Det Statlige Russiske Akademi for Scenekunst (GITIS) i Danmark 2003-2007

Ole Christian debuterte på Trøndelag Teater som Georg/Dieter i Spring Awakening i 2010. Senere har han medvirket i Håndverkerne, Et juleeventyr, Arturo Ui, Unge dramatikere og G7.

Ole Christian har arbeidet ved blant annet Riksteatret, Nord-Trøndelag Teater, Haugesund Teater og Teater Innlandet. Han har i tillegg medvirket i en rekke produksjoner i det frie feltet, deriblant Prøysenspelet hvert år siden 2008. Ole Christian er også en av skaperne bak Slaget på Testiklestad.

Han kom tilbake til Trøndelag Teater i 2016, først i Karlsson på taket så i Juleevangeliet – The Smash Hit Musical – og Robin Hood – Rai Rai i Sherwoodskogen. Han laget og spilte selv i den personlige forestillingen Rotsekk, i samarbeid Aslak Moe på Turnéteatret i Trøndelag. Denne forestillingen har siden turnert med Riksteatret og ble også spilt her på Trøndelag Teater. På Trøndelag Teater har han de siste sesongene spilt i Spelemann på taket, Medmenneske, Nøtteknekkeren, Tordenskjold – alle tiders trønder og Dødsdansen – den sistnevnte i samarbeid med Turnéteateret i Trøndelag.

Ole Christian spilte disippelen Peter i Jesus Christ Superstar og var på turné med Dødsdansen i regi av Turnéteatret i Trøndelag. Høsten 2021 var han tilbake i familieforestillingen Mio, min Mio på Hovedscenen.