Dødsdansen

av August Strindberg

Spilles Studioscenen

2.11.19 - 18.12.19

Varighet

Ca. 1 time 45 min. Forestillingen spilles uten pause

Priser

Ordinær: 295,- Honnør: 250,- Barn / student: 150,- Grupper over 10: 250,-

Hva skjer når din nærmeste blir din verste fiende? 

I Dødsdansen inviteres vi inn i et rom hvor mennesket skildres gjennom Strindbergs nådeløse og humoristiske fortelling om ekteskapet.

Edgar og Alice lever sine forkvaklede liv isolert på en øy i skjærgården. Ekteparet er blakke og tjenerne har forlatt dem. Ungene har flyttet ut og drømmer er knust. Verden som paret trodde de rådde over er kollapset og de har kun hverandre igjen – derfor er det vondt at kjærligheten de en gang følte er borte. 

Plutselig en dag dukker deres tidligere forbindelse Kurt opp, og da Edgar samtidig blir rammet av noe som ligner et hjerteinfarkt, tas de første stegene i en danse macabre. Det er en dans som kanskje vil forandre tilværelsen for alltid.

Den høyt anerkjente forfatteren August Strindberg gir oss et intenst drama, som ble omtalt som «forskrekkelig» og «skakende» da det ble skrevet i år 1900. Det skulle ta flere år før et teater våget å sette opp Dødsdansen. Først i 1909 sto urpremieren på Intima Teatern i Stockholm.

Skuespillerekteparet Madeleine Brandtzæg Nilsen og Øyvind Brandtzæg spiller hovedrollene. Regissør Fredrik Longva er nyutdannet fra Kunsthøgskolen i Oslo og Dødsdansen er hans regidebut. Forestillingen produseres i samarbeid med Turnéteatret i Trøndelag og turnerer våren 2020.

Samarbeidsprodusjon med Turnéteatret i Trøndelag
turneteatret.no
Premiere på Studioscenen 2. november 2019