Et juleeventyr (2011)

Basert på en roman av Charles Dickens

Spilles Hovedscenen

12.11.11 - 30.12.11

Varighet

2 timer  inkludert pause

Priser

 • Ordinær

  275,-

 • Honnør

  220,-

 • Barn /
  student

  140,-

 • Grupper
  Over 10

  220,-

Når nettene blir lange og kulda setter inn, så er det godt å oppsøke teatret for å få et påfyll av lys, farger, latter og spenning. Derfor er det at vi på Trøndelag Teater, midt i den mørkeste tiden på året, tjuvstarter julefeiringen med en ønskereprise av den kritikerroste juleforestillingen Et juleeventyr fra 2007.

Et juleeventyr handler om Ebenezer Knug, en gammel, grisk grinebiter som er stinn av gryn, men som ikke vil dele med noen. Ikke en gang hans egne slektninger får ta del i Knugs velstand, selv om de trenger det aldri så mye. Knug hater jula og alt den står for. Gavmildhet, kjærlighet og godhet – pføy!! Det er bare humbug alt sammen, tull og tøys som den kommersielle handelsstanden har funnet på for å loppe folk for penger. For å komme seg gjennom den motbydelige julaftenen låser Knug seg inne på kontoret med regnskapet sitt. Men midt på natten får han mildt sagt uventet besøk. For plutselig står gjenferdet av hans gamle kollega Barflint midt i rommet. Og det er ikke akkurat lystige nyheter han kommer med.

Dickens Et juleeventyr er en fantastisk og spennende historie som rommer både dramatikk, grøss og gru og et viktig budskap som når frem til barn i alle aldre. Da forestillingen hadde urpremiere i 2007 var et samlet kritikerkorps begeistret. ”De som ikke sitter igjen med julefølelse, kommer nok aldri til å få det”, ”en fabelaktig førjulsgave” og ”ei uvanleg vakker og poetisk oppsetting” var blant superlativene anmelderne brukte for å beskrive forestillingen.

MEDVIRKENDE

Mildri Austmo Ryan
Ella Ovedie Nygaard Aspen
Thea C. Bjerkan
Isak Bjørn
Gjermund B. Gorset
Marie Gjøsund Kleppen
Kaja Høvik Lintoft
Hedda Høvik Lintoft
Kamilla Moen
Jakob Nymoen Rørtveit
Syver Åmli Vestmo

Dramatisert av Kjersti Haugen og Irina Malochevskaja
Regi  Kjersti Haugen
Scenografi og kostymer Per Kristian Solbakken
Koreografi Erlend Samnøen
Lysdesign Eivind Myren
Komponist / musikalsk leder Trygve Brøske