Ståle Kvarme Tørring

Ståle Kvarme Tørring
Født 16. juni 1981

Utdannelse: Bårdar Akademiet

Han har både musikaler og teaterstykker på sin merittliste. Tørring har spilt Motel Kamzoil i Spelemann på taket, Johannes Plassen i Emma,  Matteus i Jesus Christ Superstar (alle Agder Teater). Coufyraque og understudy Enjolras i Les Misérables (Oslo Nye Teater). Soldaten i Fyrtøyet og Tony i West Side Story (begge Riksteatret). Marcel og Theophanis Lambuskas i Edith Piaf (Nordland Teater). Joey i Saturday Night Fever (Chat Noir), José Vegas i Fame og flere roller i I blanke messingen (Thalia Teater).

Her på Trøndelag Teater debuterte han i mange roller i Les Misérables. Ståle var også understudy i rollen som studentlederen Enjolras. Senere var han med i Peter Schaffers Equus, i Dickens’ Et juleeventyr og i musikalen Hair – bl.a som understudy i rollene som Claude og Woof.

Ståle har de siste årene skrevet og turnert Trøndelag med orkesterforestillingene Æ sa at du sa og Veien hjem, i samarbeid med Trøndelag fylkeskommune og turnert med forestillingene Demokratikk og Pargraf 113 for DKS. Han er aktiv i Rabarbrateatret i Trondheim med mange forestillinger bak seg:  En midtsommernattsdrøm, Som di synes, Mens vi venter på Godot, Into the Woods (Fårrå te Skogs), Sweeney Todd og Askeladden og de gode hjelperne.

Han har hatt ledende roller i flere lokale spel, bl.a Korsvikaspillet (2013 og 2014), Skottet i Buvika (2013), Snømørkt (2013) og Dei urolege av hjarte (2018). Ståle har også sluppet to singler de siste årene. I 2020 var han tilbake på Trøndelag Teater som disippel/Simon Seloten i Jesus Christ Superstar, og senere var han å se i Tyra Tønnessen og Gjermund Larsens Havfruen.

Ståle er aktuell som Michael og understudy for Tore i musikalen Så som i himmelen.