Havfruen

– av Tyra Tønnessen og Gjermund Larsen

Spilles Hovedscenen

Vises fra 10. september

Varighet

Ca. 1 time 30 minutter. Forestillingen spilles uten pause

Priser

 • Ordinær

  330,-

 • Honnør

  310,-

 • Barn /
  student

  220,-

 • Grupper
  Over 10

  330,-

BILLETTER

Utsolgt

Havfruens hemmelighet

Hva ville ha skjedd om en havfrue steg opp gjennom den speilblanke hav­flata som binder hav og land sammen? Havet, ja … vet vi egentlig hva som ­finnes der ute – eller der nede?

Intet er så rommelig som havet. Fisker, krabber, maneter og ubåter fra
fremmede land ligger tarebelagte og skuer opp på oss. Oljen siler ut over forliste fiskebåter, og store bølger ønsker å sluke alt de ser på overflaten. Ute på de skummende bølgene står det en ung mann på et lite seilbrett og kjemper en hard kamp mot vinden. Redningsvesten med mobilen i lomma fyker langt av gårde. En havfrue titter opp fra vannflata og morer seg over synet som møter henne. Hva nå?

Eventyr og gamle folkesagn har alltid hatt en spesiell fasinasjon for dette mytiske, pirrende og mystiske vesenet havfrue. H.C. Andersens tolkninger, Disney-filmer, russisk opera eller japansk animasjon – det handler nesten alltid om den forbudte og umulige kjærligheten mellom havfruen og jordmennesket. Om havfruen som så desperat ønsker å bli en av oss. 

Havfruen er et musikalsk eventyr for hele familien. En fargerik, fabulerende og storslagen forestilling som setter fantasien i sving både hos store og små. Med nyskrevet tekst av Tyra Tønnessen – regissøren bak publikumssuksessene Rock’n Roll Wolf og Påfuglen. Scenograf er Leiko Fuseya fra Japan, som har en leken, sanselig og humoristisk tilnærming og det vil bli en fryd for øyet å se havets verden utfolde seg på scenen. Spellemannpris-vinner Gjermund Larsen komponerer og fremfører musikken. 

PRODUKSJONSLAGET