Havfruen

– av Tyra Tønnessen og Gjermund Larsen

Spilles Hovedscenen

10.9.22 - 31.12.22

Varighet

Ca. 1 time 40 minutter. Forestillingen spilles uten pause

Priser

 • Ordinær

  150,-

 • Honnør

  150,-

 • Barn /
  student

  150,-

 • Grupper
  Over 10

  150,-

Havfruens hemmelighet

Hva ville ha skjedd om en havfrue steg opp gjennom den speilblanke hav­flata som binder hav og land sammen? Havet, ja … vet vi egentlig hva som ­finnes der ute – eller der nede?

Intet er så rommelig som havet. Fisker, krabber, maneter og ubåter fra
fremmede land ligger tarebelagte og skuer opp på oss. Oljen siler ut over forliste fiskebåter, og store bølger ønsker å sluke alt de ser på overflaten. Ute på de skummende bølgene står det en ung mann på et lite seilbrett og kjemper en hard kamp mot vinden. Redningsvesten med mobilen i lomma fyker langt av gårde. En havfrue titter opp fra vannflata og morer seg over synet som møter henne. Hva nå?

Eventyr og gamle folkesagn har alltid hatt en spesiell fasinasjon for dette mytiske, pirrende og mystiske vesenet havfrue. H.C. Andersens tolkninger, Disney-filmer, russisk opera eller japansk animasjon – det handler nesten alltid om den forbudte og umulige kjærligheten mellom havfruen og jordmennesket. Om havfruen som så desperat ønsker å bli en av oss. 

Havfruen er et musikalsk eventyr for hele familien. En fargerik, fabulerende og storslagen forestilling som setter fantasien i sving både hos store og små. Med nyskrevet tekst av Tyra Tønnessen – regissøren bak publikumssuksessene Rock’n Roll Wolf og Påfuglen. Scenograf er Leiko Fuseya fra Japan, som har en leken, sanselig og humoristisk tilnærming og det vil bli en fryd for øyet å se havets verden utfolde seg på scenen. Spellemannpris-vinner Gjermund Larsen komponerer og fremfører musikken. 

Forestillingen er inspirert av ulike myter og historier, blant annet Fouquée «Undine», Hammershaimb «Selkvinnen», H.C. Andersen «Den lille havfrue», Kvapil «Rusalka» og Miyazaki «Ponyo».


INTRODUKSJON PÅ ARABISK

Onsdag 7., torsdag 8. og onsdag 14. desember, alle dager kl. 17.00, starter forestillingen med en introduksjon på arabisk om handling og innhold.

De som ikke behersker norsk, vil ved hjelp av den arabiske introduksjonen kunne følge og forstå historien godt. 

Billettene koster kr. 150,- både for barn og voksne. Velkommen!

Tolkingen er støttet av Trondheim kommune i samarbeid med Tolketjenesten.

MEDVIRKENDE

Orkester:

Åsmund Flaten (piano, trøorgel, melodica)
Gjermund Larsen / Torfinn Hofstad (fele, oktavfele)
Skjalg M. Raaen / Torbjørn Netland (mandolin, banjo, weissenborn, akustisk gitar, tricone, cittern, bouzouki, ukulele)
Tore Sandbakken / Stian Lundberg (trommer, perkusjon)
Morten Berger Stai (kontrabass)

PRODUKSJONSLAGET

PRESSEOMTALER

– Heldige er de som har barn de kan se dette eventyrlige stykket sammen med

Ole Jacob Hoel

Adresseavisen

– Ei uvanleg poetisk og sanseleg oppleving
– sjeldan har eg sett ei vakrare og meir heilskapleg framført oppsetjing, eit audiovisuelt kunstverk, og gei opplevingsrik nyting

Amund Grimstad

Klassekampen

– Så skimrande kan havet være
– en sjarmerende og fengende forestilling
– Et gjennomført godt og engasjert ensemble lar musikk, sang og dans fylle salen og gir publikum store øyne og åpne ører. Sånt kan glede både femåringer og oldinger

Willy Walder

Norsk Shakespearetidskrift

VIDEO