Ronald Belaza

Ronald Belaza

Født 21. mai 1986 Utdannet ved danselinja ved Kunsthøyskolen i Oslo (2007 - 2010)

Gikk ut fra Kunsthøgskolen i Oslo i 2010 med en Bachelor i  jazzdans og har studert ved William Esper studio i New York innen teaterteknikk.

Etter utdanningen har han jobbet som danser for flere artister som for eks. Carola, Loreen, Samsaya, og Madcon. Tidligere fjernsynsproduksjoner hvor han har danset er bl.a Melodi Grand Prix, Stjernekamp, Skal vi danse og The Voice. I år var han en av danserne til årets MGP-vinner, Tix. Ronald har arbeidet som danser på scenen både i Norge og internasjonalt. Han har arbeidet på bl.a Rogaland Teater, Teater Innlandet, Akershus Teater og Black Box Teater som danser i flere teaterproduksjoner.

Og gjort musikaler som Cats på Ullensaker Teater og West Side Story på Chateu Neuf i Oslo.

Allerede som 14-åring var han med å danset i Cre-8 som nå er et av Norges mest anerkjente Hip Hop-kompani. Ronald har en stor bredde med rik kompetanse som allsidig danser innen Streetdans-stiler, jazz og teater.

Ronald medvirket i fjor i Jesus Christ Superstar på Trøndelag Teater og i  West Side Story på Chateau Neuf i Oslo. Han er tilbake på Trøndelag Teater i høst i familieforestillingen Havfruen.

Har medvirket i: