Equus

av Peter Shaffer

Spilles Studioscenen

12.9.07 - 23.10.07

Priser

 • Ordinær

  220,-

 • Honnør

  140,-

 • Barn /
  student

  120,-

 • Grupper
  Over 10

  190,-

Equus (lat.), hest

Alan Strang er en tilsynelatende normal, veloppdragen 17-åring. Han bor hos foreldrene, som vil det beste for gutten. Han jobber i en elektrisk forretning, og i helgene hjelper han til i en stall. Alans eneste interesse er hestene – en intens fascinasjon som grenser til tilbedelse. En natt går han til angrep på seks hester og blinder dem. Hvorfor?

Det er en gåte, og en overarbeidet psykiater forsøker å finne ut av mysteriet Alan Strang. I løpet av arbeidet kommer han til å tvile sterkt på selve psykiatriens samfunnsnyttige funksjon. Det er et drivende spennende skuespill om to personer, en ung og en voksen, som begge gjennomlever en voldsom livskrise. Hva blir utgangen for dem begge?

Equus ble en sensasjon da det hadde premiere i London i 1973. Temaet i stykket er tidløst, og har siden erobret hele verden, fått en rekke priser og er blitt filmet (en versjon forfatteren likte dårlig). I skrivende stund går skuespillet i London for fulle hus, etter fenomenale kritikker, hvor Daniel Radcliffe (”Harry Potter”) spiller Alan. På Trøndelag Teater debuterer en orkdaling, Hermann Sabado, i denne rollen. Terje Strømdahl, en kjent skaptrønder, spiller psykiateren Martin Dysart som prøver å nå inn til den lite samarbeidsvillige guttungen.

MEDVIRKENDE

Jonas Nerland

Regi / bearbeidelse Ola. B. Johannessen
Scenografi Carle Lange
Koreograf Elin Høyholm
Lysdesign Eivind Myren
Lydkulisser Ivar Gafseth
Oversatt av Helge Hagerup

PRESSEOMTALER

-Glimrende teater
– En intens og sterk forestilling med en utrolig talentfull debutant og en erfaren ringrev i hovedrollene
– Tid ble uten tyngde denne kvelden. Rått, medrivende, brutalt og morsomt.
NRK

– Stramt og ladet drama
– Det er blitt godt teater
Aftenposten

– Hermann Sabados spill i den krevende rollen byr på en sterk kombinasjon av barnslig uskyld og moden refleksjon i en svært lovende debut
Adresseavisen

– Intens reise i sjelen
– Terningkast 5
Trønder-Avisa

– Hermann Sabado løste ikke bare koden gjennom sin tolkning av Alan. Han knekket også koden i sin direkte kontakt med publikum som grøsset, lo og gråt om hverandre.
Avisa Sør-Trøndelag