Cici Henriksen

Cici Henriksen
Født 13. januar 1980

Utdannelse ved Statens Teaterhøgskole, 2002 - 2005

Cici begynte å studere drama/teater og filmproduksjon i Trondheim i 1999. Var med i Studentersamfundets Interne Teater til 2002.

Kom til Trøndelag Teater rett fra Teaterhøgskolen. Debuterte som Ramborg i Kristin Lavransdatter. Senere har vi sett henne som Baby (Osip) i Gogols Revisoren og som Malin i Fantastiske Pepsi Love. Hun spilte flere roller i Anne B. Ragdes Berlinerpoplene, Cordelia i Kong Lear – i tillegg til at hun var med i to av stykkene i Trondheim OpenEplehagen og Det tredje stadiet. Vi har også sett Cici i Peter Shaffers Equus, i Dickens’ Et juleeventyr, i Johan Bojers Den siste viking, i Ödön von Horváths Kasimir og Karoline, som Curlys kone i Om mus og menn, Ismene i Antigone, Dora i Tyskertøs, Cici i Pseudonymet, tittelrollen i Ifigeneia, Inger i Fuglane og i Tro, håp og kjærlighet.

I forrige sesong spilte hun i Håndverkerne, Et juleeventyr og Arturo Ui. I tillegg produserte hun selv forestillingen Den elskede av Lisa Langseth som hun spilte i Trondheim, Sarpsborg og New York.

Denne høsten spiller Cici Snehvit i Elfriede Jelineks Prinsessedrama.