Håndverkerne

Komedie av Line Knutzon

Spilles på Hovedscenen

3.9.11 - 15.10.11

Varighet

2 timer 10 minutter inkludert pause

Priser

Ordinær: 315,- Honnør: 250,- Barn / student: 210,- Grupper over 10: 275,-

De er frekke.
De er treige.
De er håndverkere.

De er dumme.
De er smålige.
De er kunder.

Alle som har hatt håndverkere i huset kjenner følelsen av å bli invadert. Men aldri har nok invasjonen vært mer dramatisk (i ordets rette forstand…) enn i danske Line Knutzons komedie Håndverkerne.

Manfred og Alice har kjøpt seg et flott gammelt hus som de er i full gang med å restaurere. Eller det vil si; som en gjeng håndverkere er i full gang med å restaurere. Men det er mye som skal gjøres, og arbeidet er ekstremt komplisert og ikke minst kostnadskrevende. I alle fall i følge håndverkerne. Og de må jo vite hva de prater om. Eller…?

Håndverkerne er en fantastisk morsom og absurd komedie om moderne jåleri og grådighet. Samtidig handler stykket også om noe mer. For Manfred og Alice er ikke bare karikaturer av den nye, skandinaviske, pengesterke middelklassen, de er komplette mennesker som befinner seg midt i et kaos, omgitt av angst og tomhet, tvunget til å møte seg selv og sine fordommer i døra.

Og hvordan takler de så dette presset? Svært, svært dårlig.

Da Håndverkerne hadde urpremiere i Danmark i 2008, var et samlet pressekorps fra seg av begeistring. Beskrivelser som: ”En fulblods komedie av skønneste aftapning”, ”styrtende morsomt” og ”særdeles anbefalelsesværdig” gikk igjen i anmeldelsene. En anmelder påpekte sågar forestillingens preventive egenskaper: ”Se denne forestillingen, før din rørlegger gjør det!”