Mio, min Mio

Familieforestilling av Astrid Lindgren

Spilles Hovedscenen

Vises til 15. februar

Varighet

Ca. 2 timer 5 minutter inkludert pause

Priser

Ordinær: 330,- Honnør: 310,- Barn / student: 220,- Grupper over 10: 330,-

Med drømmer som våpen

Den elleve år gamle eventyrlystne Bo legger ut på en lang og farefull ferd for å bekjempe ondskap og befri uskyldige barn. På veien finner han både vennskap og måter å håndtere de vanskelige tingene i livet.

Foreldreløse Bo tilbringer det meste av dagene sine alene på gutterommet.
Han er en sensitiv og ensom gutt som ikke føler seg ønsket hos de
voksne.

En dag møter han en mystisk ånd som tar ham med til Landet i det fjerne. Her treffer han sin far, som er konge i landet hvor alt er godt og vakkert. Han får vite at hans egentlige navn er Mio, at han er en prins og at faren har lett etter ham siden han ble født. Men, i Landet utenfor hersker den onde ridder Kato. Han jager og fanger barn.

Sammen med sin nye og kjære bestevenn Jum-Jum reiser Mio til det mørke
og skumle Landet utenfor for å befri barna og bekjempe ridder Kato.

Astrid Lindgrens klassiker ble første gang utgitt i 1954 og er en mytologisk eventyrhistorie om vennskap og samarbeid. Den stiller også spørsmål ved hva som skjer når et barn er fratatt mulighet til å utfolde seg, men bare må gjøre som de voksne sier – uten å oppleve kjærlighet og bekreftelse på den man virkelig er? Gjennom fantasien og leken kan man bli kjent med seg selv og lettere møte den store verden der ute.

Regissør Erlend Samnøen er utdannet danser og koreograf, noe som denne familieforestillingen vil formes av. Med grandiose og kraftfulle grep får både musikken og dansen stor plass i en scenografi som er preget av barndommens nostalgi.

Her kan publikum drømme seg bort i estetisk og musikalsk nytelse – til en felles virkelighetsflukt der avstanden mellom barnas og de voksnes verden har krympet når man forlater teatersalen.