Mio, min Mio

Familieforestilling av Astrid Lindgren

Spilles Hovedscenen

27.11.21 - 18.6.22

Varighet

Ca. 2 timer 5 minutter inkludert pause

Priser

 • Ordinær

  200,-

 • Honnør

  200,-

 • Barn /
  student

  200,-

 • Grupper
  Over 10

  200,-

Med drømmer som våpen

Den elleve år gamle eventyrlystne Bo legger ut på en lang og farefull ferd for å bekjempe ondskap og befri uskyldige barn. På veien finner han både vennskap og måter å håndtere de vanskelige tingene i livet.

Foreldreløse Bo tilbringer det meste av dagene sine alene på gutterommet.
Han er en sensitiv og ensom gutt som ikke føler seg ønsket hos de
voksne.

En dag møter han en mystisk ånd som tar ham med til Landet i det fjerne. Her treffer han sin far, som er konge i landet hvor alt er godt og vakkert. Han får vite at hans egentlige navn er Mio, at han er en prins og at faren har lett etter ham siden han ble født. Men, i Landet utenfor hersker den onde ridder Kato. Han jager og fanger barn.

Sammen med sin nye og kjære bestevenn Jum-Jum reiser Mio til det mørke og skumle Landet utenfor for å befri barna og bekjempe ridder Kato.

Astrid Lindgrens klassiker ble første gang utgitt i 1954 og er en mytologisk eventyrhistorie om vennskap og samarbeid. Den stiller også spørsmål ved hva som skjer når et barn er fratatt mulighet til å utfolde seg, men bare må gjøre som de voksne sier – uten å oppleve kjærlighet og bekreftelse på den man virkelig er? Gjennom fantasien og leken kan man bli kjent med seg selv og lettere møte den store verden der ute.

Regissør Erlend Samnøen er utdannet danser og koreograf, noe som denne familieforestillingen vil formes av. Med grandiose og kraftfulle grep får både musikken og dansen stor plass i en scenografi som er preget av barndommens nostalgi.

Her kan publikum drømme seg bort i estetisk og musikalsk nytelse – til en felles virkelighetsflukt der avstanden mellom barnas og de voksnes verden har krympet når man forlater teatersalen.

Oversatt av Agnes-Margrethe Bjorvand

PRODUKSJONSLAGET

PRESSEOMTALER

– Bunnsolid
– Gjennom inspirert og bunnsolid teaterhåndverk blir Trøndelag Teaters «Mio, min Mio» til en både dyster og befriende fortelling om lengselen etter å bli elsket
– en forestilling med nydelige rolleprestasjoner, et overbevisende helhetlig kunstnerisk univers og stor tillit til sitt unge publikum

Hedda Fredly

Dagbladet

– Sammen i kamp mot ondskapen
– Forventningene var til å ta og føle på i salen, og forestillingen tok oss fort inn i teatermagien

Ole Jacob Hoel

Adresseavisen

– eventyrlig spenning
– 70 år senere og fortsatt like aktuell

Audhild Øye

Avisa Sør-Trøndelag

– Mio, min Mio tar kidsa på alvor

Astrid Midtun

Radio Revolt

– Poetisk og storslått

Amund Grimstad

Klassekampen

VIDEO