Madalena Sousa Helly-Hansen

Madalena Sousa Helly-Hansen

Født 25. august 1987


Utdannelse ved Teaterhøgskolen HINT (2008 - 2011) og Teaterhøgskolen KHiO (2012 - 2014)

Madalena er utdannet skuespiller fra HINT og Teaterhøgskolen ved KHiO og har allerede rukket å markere seg på flere av landets teaterscener, senest i Nordlands Teaters Solaris tidligere i år. På Det Norske Teatret har hun medvirket i flere oppsetninger de siste årene, Antigone, Mare, Openberringa og Trilogien.

Hun har også hatt roller ved Brageteatret (Julie i Romeo og Julie), Haugesund Teater (Stormen) og Hordaland Teater (Eg ringer mine brør og monologforestillingen Engelen frå Kobane).

Helly-Hansen har også rukket å få litt erfaring fra film og TV, med hovedrolle i kortfilmen I’m so lucky to be me og rolle i TV2-serien Okkupert.

Her i Trøndelag ble mange kjent med henne som Regine Engstrand i Riksteatrets Gjengangere. Hun debuterte på Trøndelag Teater i 2020 som Bolette Wangel i en ny Ibsen-forestilling, Fruen fra havet. Senere har hun spilt hun Broder Laurence i Romeo og Juliet i Mio, min Mio og i Jon Fosses Nokon kjem til å kome..

I fjor sommer spilte hun tittelrollen i Kristin Lavransdatter under Kristinspelet i Sel. Madalena spilte i høst Inger Sellanrå i vår dramatisering av Knut Hamsuns Markens grøde og mange roller i De ti bud. De ti bud fortsatte med nye forestillinger i vår og hun var i tillegg å se i Anna Renolens Eksotisk dans på Studioscenen.