Fruen fra havet

av Henrik Ibsen

Spilles på Gamle Scene

10.10.20 - 28.12.20

Varighet

Ca. 2 timer og 50 minutter inkludert pause

Priser

Ordinær: 340,- Honnør: 285,- Barn / student: 200,- Grupper over 10: 285,-

Pirret av det ukjente

Stormfulle sjelsliv og dragningen mot det fremmede torpederer og utfordrer menneskene i dette tidløse Ibsen-dramaet.

Det er en stille og idyllisk sommerdag, og et selskap skal finne sted i en liten kystby i Nord-Norge. Men flere av gjestene skal snart bli revet bort fra den trygge tilværelsen. En fremmed har ankommet fra det åpne store havet og representerer et truende mørke. Noe de ikke har kontroll over. Noe som kan forandre livene deres for alltid. Skal de forfølge det ukjente eller prøve å opprettholde tilværelsen de lever i? 

«Det grufulde – det er dragningen i mitt eget sind.
Og hvad kan vel du gøre ved den?» 

Henrik Ibsen skrev Fruen fra havet i München i 1889. Her reflekterer han over samlivets utfordringer, om fri vilje, kjønnsrollemønster og det å tiltrekkes av det ukjente. Stykket er regnet som et av Ibsens mer forfriskende og optimistiske samtidsdramaer og handler dypest sett om at ansvaret for de valgene vi tar, ligger på oss selv – og oss selv alene.

Fredrik Longva debuterte i fjor på Trøndelag Teater med Strindbergs Dødsdansen. Longvas evne til å fremheve humoren selv i de mørkeste dramaer gjør at den unge regissøren er som skapt til å ta tak i klassikerne med et friskt blikk.