Juleevangeliet - The Smash Hit Musical

Av Mads Bones, Kyrre Havdal og Olve Løseth

Spilles på Hovedscenen

11.11.17 - 30.12.17

Varighet

Ca. 2 timer og 30 minutter inkludert pause

Priser

Ordinær: 475,- Honnør: 405,- Barn / student: 235,- Grupper over 10: 405,-

Hvem ligger i krybba?

Jesus stod opp fra grava. Heldigvis, for etter å ha sett denne tolkningen av Juleevangeliet ville han ha snudd seg i den. 

I fjor ble Juleevangeliet – The Smash Hit Musical utsolgt før premieren og vakte stor begeistring blant publikum. I år flytter vi derfor forestillingen inn på Hovedscenen for å gi plass til flere. Vi følger fortsatt Jomfru Maria gjennom ni skjebnesvangre svangerskapsmåneder.

Teatret har en lang historie med å tolke eldre verker, men hvor langt kan man gå i å omskrive og tolke på nytt? Og hva skjer når man tar for seg noe av det aller helligste, som Bibelen – og det rett før jul?

I vår rekonstruksjon av Juleevangeliet er Josef og Maria backpackere på vei gjennom ørkenen, og vi møter både De Tre Vise Menn og Kong Herodes. De prøver forgjeves å få rom på Paradise Hotel Betlehem, før de ender opp i en vesal stall, hvor vi til slutt får svar på hvem som ligger i krybba.

Som utallige skoleavslutninger med tårevåte foreldre har demonstrert, så kler Juleevangeliet så vel klasserom, som gymsaler og aulaer. På Trøndelag Teater er det derimot musikalversjonen til trekløveret Mads Bones, Olve Løseth og Kyrre Havdal du får se. Hovedscenen blir i år åsted for småbyer på Vestbredden, ørken, stall og slott.

Og dette er bare moro. Ikke minst for alle med fantasi til å stille spørsmålet «Tenk om….?»

Og skulle du være i tvil – dette er ingen barneforestilling.