G7

av Eivind Salen og Ingrid Weme Nilsen

Spilles Teaterhuset Avant Garden

5.5.12 - 16.5.12

Priser

 • Ordinær

  150,-

 • Honnør

  95,-

 • Barn /
  student

  95,-

 • Grupper
  Over 10

  150,-

Samarbeidsproduksjon mellom Pontenegrinerne, Trøndelag Teater og Teaterhuset Avant Garden
Urpremiere på Teaterhuset Avant Garden 5. mai 2012

Hvem er mektigst i verden? Finnes det i det hele tatt en høyere makt som trekker i trådene? Og hvem er det i så fall som besitter denne makten?

G7, eller «Gruppen av syv», som de kaller seg, er en organisasjon som består av statslederne fra de syv viktigste industrilandene i verden. Og det er de selv som har definert seg som dette. De seks første landene i gruppen, USA, Japan, Tyskland, Storbritannia, Frankrike og Italia slo seg sammen allerede i 1975, under navnet G6. Året etter sluttet Canada seg til, og gruppen ble til G7. Av og til inviterer G7 Russland. Da heter organisasjonen G8.

Det sier seg selv at det er mye makt samlet i samme rom når G7 møtes. Det er derfor det blir så mye oppstuss rundt møtene.  Hver gang samles horder av sinte demonstranter i gatene utenfor. Og det er ikke uten grunn. Bak lukkede dører fatter G7 vedtak som påvirker oss alle.

Det de færreste vet er at det finnes en annen organisasjon som også heter G7. Og denne organisasjonen har enda mer makt. Den ukjente G7 består nemlig av de syv viktigste åndelige kreftene menneskeheten kjenner til. Også disse er utnevnt av seg selv, naturligvis. Og i likhet med den G7 organisasjonen vi kjenner fra jorden, så fatter også det åndelige G7 vedtak som påvirker oss alle. Med umiddelbar virkning. Og det er absolutt ingenting vi kan gjøre med det.

G7 er et nyskrevet teaterstykke av Ingrid Weme Nilsen og Eivind Salen. Forestillingen handler om religion og makt, og særlig om konsentrasjon av makt. Prosjektet er et samarbeid mellom det frie teaterkompaniet Pontenegrinerne, Teaterhuset Avant Garden og Trøndelag Teater.

Prosjektet er støttet av Norsk Kulturråd, Fritt Ord og Trondheim kommune

MEDVIRKENDE

Kai Kenneth Hanson
Mona Synnøve Solhaug
Syver Åmli Vestmo

Regi Ingrid Weme Nilsen
Scenografi og kostymer Milja Salovaara
Lysdesign Steffen Telstad

 

Støttet av Norsk Kulturråd, Fritt Ord og Trondheim kommune