Nøtteknekkeren

av Mads Bones, Kyrre Havdal, Matilde Holdhus og Olve Løseth

Spilles Hovedscenen

9.11.18 - 31.12.18

Varighet

Ca. 2 timer 20 minutter inkludert pause

Priser

 • Ordinær

  295,-

 • Honnør

  275,-

 • Barn /
  student

  195,-

 • Grupper
  Over 10

  295,-

Nøtteknekkeren er tilbake!

Lille julaften står Marie på tjenerkjøkkenet sammen med sin far og lager mat til den styrtrike Herren i huset, nydama og de uspiselige barna hans. Selv om stemningen er god blant tjenerskapet, er hun sliten. Marie drømmer om en bedre verden. Midt i juleforberedelsene dukker den ukjente broren til Herren i huset opp. Han forteller et fantastisk eventyr om Lekeland, landet der all lek kommer fra. Han finner også en gammel slitt Nøtteknekker på kjøkkenet. I det Marie er i ferd med å sovne blir Nøtteknekkeren plutselig levende og sammen drar de til Lekeland. Her viser det seg at alt ikke bare er fryd og gammen. Det blir opp til Marie og Nøtteknekkeren å redde Lekeland, leken og julaften. Kan innsatsen de to gjør i Lekeland være med på å endre verden der hjemme også?

Familieforestillingen Nøtteknekkeren ble en kjempesuksess på Trøndelag Teater i 2013 og 2015. Siden den gang har det nærmest blitt et folkekrav at den skal settes opp igjen. Nå er det endelig tid for et gjensyn, og i år har forestillingen fått et betydelig ansiktsløft, med ny scenografi, nye kostymer og et par nye sanger.

MEDVIRKENDE

Solveig Bø Brøske, Kristine Sølvberg Hagen, Aaliyah Heimdal, Hedda Solberg Jacobsen, Kevin James Aying Lund, Markus Rydningen Munkeby, Mathea Thorvaldsen Rygvold, Oscar Olafsen Sandmark, Tiril Fløisand Tronvold og Sofie Bella Winterbottom

Manus Mads Bones, Matilde Holdhus og Olve Løseth
Musikk Kyrre Havdal
Sangtekster Mads Bones

Regi Mads Bones
Scenografi Bård Lie Thorbjørnsen
Kostymer Christina Lovery
Koreografi Martha Standal
Lysdesign Eivind Myren
Videodesign Pekka Stokke

 

MANUS, SANGTEKSTER OG REGI
Mads Bones er utdannet skuespiller ved Det Statlige Russiske Akademi for Teaterkunst.Som skuespiller har han etter hvert en lang merittliste bak seg, og har spilt blant annet Mackie Kniven i Tolvskillingsoperaen, Claude i Hair, og tittelrollen i Bør Børson jr. Som regissør har han stått bak flere produksjoner utenfor teatret, og sammen med samarbeidspartner Olve Løseth har han hatt regien på spelparodien Slaget på Testiklestad. Her på teatret hadde han sin regidebut med JEB-show i 2014, og har fortsatt med  Juleevangeliet – The Smash Hit Musical og Robin Hood – Rai Rai i Sherwoodskogen. I januar er trioen Bones, Løseth og Havdal i gang med et nytt stort prosjekt på Hovedscenen – Tordenskjold – alle tiders trønder. Sammen med komponist Havdal står også Bones bak den fylkeskommunale superhiten Trønder. 

MANUS
Olve Løseth er utdannet skuespiller ved Det Statlige Russiske Akademi for Teaterkunst, og har vært tilknyttet både Teater Ibsen og Rogaland Teater. Han kom til Trøndelag Teater første gang i 2008, og siden har vi sett ham blant annet i Romeo og Julie, Prinsessedrama, Karlsson på taket og i musikalene Spring Awakening, Bør Børson jr., Juleevangeliet – The Smash Hit Musical og Robin Hood – Rai Rai i Sherwoodskogen. Samarbeidet med Mads Bones går langt tilbake i tid og sammen har de bl.a laget Robin Hood – Rai Rai i Sherwoodskogen, Juleevangeliet – The Smash Hit Musical, spelparodien Slaget på Testiklestad og Tordenskjold – alle tiders trønder som får premiere i januar.

MANUS
Matilde Holdhus er utdannet dramaturg ved Aarhus Universitet. Fra 2010 til 2014 var hun ansatt som dramaturg ved Trøndelag Teater. Hun er i dag ansatt ved Det Norske Teatret i Oslo. 

KOMPONIST OG MUSIKALSK LEDER
Kyrre Havdal er utdannet ved NTNU, institutt for musikk, hvor han til daglig er ansatt som pianist. På Trøndelag Teater har han vært kapellmester på blant annet Chicago, Rock’n Roll Wolf, Bør Børson jr., The Sound of Music og Spelemann på taket. Havdal jobber som musiker og komponist innenfor flere sjangre, og her på teatret står han også bak musikken til Juleevangeliet – The Smash Hit Musical og neste års Tordenskjold – alle tiders trønder. Han er en av skaperne av Slaget på Testiklestad, og sammen med tekstforfatter Bones står Havdal også bak den fylkeskommunale superhiten Trønder. 

SCENOGRAF
Bård Lie Thorbjørnsen er scenograf utdannet ved Statens håndverks- og kunstindustriskole. Mutter Courage her på teatret i 2001 var noe av det første han laget og den ga ham hans første nominasjon til Heddaprisen. Han ble igjen nominert til samme pris i 2003, for Dødsdansen (Hålogaland Teater), og han vant prisen i 2014, for sin scenografi og kostymedesign til Dürrenmatts Besøk av gammel dame her på Trøndelag Teater. Året etter fikk han på ny Heddaprisen for scenografien til en ny Trøndelag Teater-oppsetning, Når vi døde våkner. Blant øvrige oppgaver kan nevnes Undset for Nationaltheatret/Riksteatret i 2002, Bikubesong for Det Norske Teatret i 2003, Juvikfolke for samme teater året etter, Benoni og Rosa, som var Hålogaland Teaters åpningsforestilling i nytt hus i 2005, Fruen fra havet på Teatr Polski i Wrocław, Polen (2010) og Fedra, Hedda Gabler og Hvem er redd for Virginia Woolf? for Trøndelag Teater.

KOSTYMEDESIGNER
Christina Lovery er utdannet med hovedfag fra KHiO innen klær og kos-tymer i 2003 og en BA-grad i kostyme-design fra Wimbledon School of Art i 2000. Hun har siden jobbet som freelance kostymedesigner ved flere av de store teatrene nasjonalt og har film- og TV-erfaring både i Norge, England, Tyskland og USA. Av teaterforestillinger kan vi nevne Spelemann på taket og Kristin Lavransdatter (Den Nationale Scene), Den glade enke (Oslo Nye Teater), Tenk om (Det Norske Teatret), Chaplin: Diktatoren (Rogaland Teater) og Robin Hood – Rai Rai i Sherwoodskogen her på Trøndelag Teater. Lovery har blitt innkjøpt av den nasjonale innkjøpskomité for kunsthåndverk, og ved to anledninger har hun blitt tildelt Statens Arbeidsstipend for kunstnere.

KOREOGRAFI
Martha Standal er utdannet ved Kunsthøgskolen i Oslo. Hun kom første gang til Trøndelag Teater i 2008 og har siden medvirket i en rekke musikaler og teaterstykker her, bl.a Cabaret, Chicago, Bør Børson jr., Jubileet og Spelemann på taket. Martha har også hatt engasjementer ved bl.a Sogn og Fjordane Teater og Det Ny Teater (København). På Trøndelag Teater har hun hatt ansvar for koreografien til Robin Hood – Rai Rai i Sherwoodskogen, Puppan te pappa og Juleevangeliet – The Smash Hit Musical. Hun har også vært koreograf for bl.a Chaplin: Diktatoren (Rogaland Teater), Prøysen-spelet (2014/2015) og Slaget på Testiklestad.

LYSDESIGN
Eivind Myren er fast lysdesigner på Trøndelag Teater. Av produksjoner han har jobbet med kan nevnes Les Misérables, Spring Awakening, En folkefiende, Rock’n Roll Wolf, Når vi døde våkner, Hedda Gabler, Hvem er redd for Virginia Woolf?, Robin Hood – Rai Rai i Sherwoodskogen og Byggmseter Solness. For arbeidet med Fedra ble han nominert til Heddapris for beste lysdesign i 2013. Han har også designet lys for flere spel som Karolinerspelet i Tydal, Elden på Røros, Spelet om Heilag Olav på Stiklestad og Den siste viking i Statsbygd – og var ansvarlig for lysdesignet under åpningssermonien under Ungdoms-OL på Lillehammer i 2016.

PRESSEOMTALER

– Eventyrlig skummel familieforestilling
– Mira Dyrnes Askelund fremstiller Marie med en fin balanse mellom troskyldighet og handlekraft
– Jon Lockert Rohde er herlig pessimistisk og feig i rollen som Maries medsammensvorne Nøtteknekkeren
– Trond-Ove Skrødal har tidligere fremspilt hovmester / julenisse, nå kan han få spille ut hele sitt talent for scenisk ondskap som Herr Rubbelbit / Rottekongen
– først og fremst er det svært mye å glede seg over, både i scenografi, koreografi, humor, spenning, en forenklet og forbedret struktur i historien – og en knallfin julete moral
Ole Jacob Hoel
Adresseavisen

– lekker, leken, lovende
– en gavepakke like mye for de store som for de små
– ren magi for øyet
– Trøndelag Teater skal ha all ære for at de satser på nyskrevne teaterstykker, og at de har kompetente manusforfattere i eget hus er det ingen tvil om
– Kokken (Olve Løseth) loser oss gjennom forestillingen og har med energi og scenetekke publikum i sin hule hånd
– Blikkfang blir også Stjernemusa som er fornøyelig naiv og utmkerket fremført av Natalie Bjerke Roland som er kveldens definitive sangstjerne
– Terningkast 5
Gunn Magni Galaaen
Trønder-Avisa

– Årets førjulsgave til familien
– Her koser barn og voksne seg like mye med underfundige morsomheter, god musikk, fine farger og god moral
– umulig ikke å la seg rive med
– fantastisk morsom
– Skuespillerne bobler av spillelyst; noe som smitter over på publikum
Audhild Øye
Avisa Sør-Trøndelag

VIDEO