Esther

Musikal av Paul Hammerich og Bent Fabricius-Bjerre

Spilles på Hovedscenen

30.11.01 - 2.2.02

Varighet

2 timer 30 minutter inkludert pause

Priser

Ordinær: 260,- Honnør: 185,- Barn / student: 165,- Grupper over 10: 225,-

Den er dansk, den er dejlig

Esther er noe så sjeldent som en nordisk musikal. Den ble skrevet på 80-tallet, men tok utgangspunkt i danskenes klassiske stykke Indenfor murene. Det handler om den unge Esther som er forelsket i sin universitetslærer. Hun vil ha ham. Han vil også ha henne. Men alle andre er imot det. Esthers jødiske foreldre hater alt Jørgens familie står for. Fedrene er gamle erkefiender. Og like konservative begge to.

Et klassisk utgangspunkt for et utall teaterstykker. Hva gjør det så til en storslagen musikal? Vi får en forrykende beskrivelse av København i 1912. Fremtiden er lys og endeløs. Dogmene og diskusjonen om ismer og demokrati og kvinners stemmerett er tidens tema. Børsen syder, telefonen kimer travelt mellom folk. De første bilene brummer forsiktig avsted, og Titanic legger ut fra Southampton. Ingenting kan gå galt.

Esther og Jørgen smyger seg lengtende rundt hverandre i dette københavnske miljø. Fra børsen til palmehaven. Fra et jødisk borgerlig hjem til et enda strengere kristent. På sabbat og søndag. Fra store middager til aviskjerringas nyhetstjeneste i gatene, som holder oss alle orientert om hva som skjer av nye svimlende oppfinnelser og oppdagelser.

Det er voldsomt og morsomt og vekslende og dødsens romantisk, ironisk og varmt. Folkelig og skarpsindig politisk. For et sted under all moroa ligger et alvorlig budskap om toleranse og åpenhet. Og det går, som vi vet, ikke helt av moten.

Vi gleder oss til å presentere denne fine musikalen for dere. Vi har satt alle kluter til med stort orkester og kor og noen av teatrets beste krefter.

Esther er musikalen du ikke visste du ville se! Så styrt avgårde på isholka. Få fatt i billetter til hele slekta og belag deg på noen varme, muntre, bevegende og underholdende timer på Trøndelag Teater!