Vår!

- en musikalsk fantasi

Spilles Hovedscenen

5.3.16 - 20.5.16

Varighet

Ca. 1 time 40 minutter. Spilles uten pause

Priser

Ordinær: 425,- Honnør: 350,- Barn / student: 200,- Grupper over 10: 350,-

Magisk musikalfantasi

Visuelt slående teater møter det tradisjonelle når fragmenter fra en rik musikalhistorie flettes sammen til en leken og poetisk forestilling.

Ett av byens aller sikreste vårtegn er når Trøndelag Teater setter opp storstilt musikkteater.

Teatret har nemlig en lang tradisjon for musikal, kabaret og operette, som strekker seg tilbake til teatrets begynnelse. Den aller første moderne musikaloppsetningen ble iscenesatt i 1950, da Annie Get Your Gun hadde premiere. Fra denne forestillingen og frem til i dag har byens teater befestet seg som en av landets viktigste scener innen sjangeren.

Og når forestillingen Vår! velter utover Hovedscenen i all sin prakt er det 65 år med tradisjonsrik historie som danner bakteppet for et helt annerledes, men likevel gjenkjennbart, flettverk av høydepunkter.

Her blir det et gjenhør med både de store klassikerne og de små skjulte perlene. West Side Story, Jesus Christ Superstar, Hair, Les Misérables, My Fair Lady og Bør Børson jr. er bare noen av dem.

Teatrets tydeligste og sterkeste scenekunstnere kaster seg nå over større og mindre bruddstykker fra en massiv katalog, for å feire musikalteatertradisjonen på en verdig og nyskapende måte. Hos regissør Erlend Samnøen, scenograf Signe Becker og lysdesigner Jesper Kongshaug er dette i de tryggeste hender.

Med film som en del av det scenografiske uttrykket blir forestillingen en koreografisk og visuell fantasi, der teaterleken suger publikum inn i et nett av historier, som sammen skaper en annerledes fortelling. En helt ny rød tråd, der alt man kjenner brytes opp og gis en ny mening – en ny vår!