Adrian Posepilt

av Kristian Kristiansen, dramatisert av Petter Rosenlund

Spilles på Gamle Scene

30.8.14 - 11.11.14

Varighet

2 timer inkludert pause

Priser

Ordinær: 295,- Honnør: 250,- Barn / student: 190,- Grupper over 10: 250,-

En ung gutt står på Ilevollen og ser på ferdafolket som er på vei ut av byen. En av dem er moren hans. Han vet bare ikke hvem.

Ingen vet hvor Adrian kommer fra, eller hvem som forlot ham på en trapp en sen vinternatt. Han vokser opp i det beryktede Verkshuset; et sted for prostituerte og kriminelle kvinner. Senere kommer han til Blådegnhuset, et barnehjem for gutter. Å være foreldreløs på slutten av 1600-tallet var en vond skjebne. Adrian møter kulde fra en by der folk har nok med å berge seg og sitt. Men i all kulden får han mye kjærlighet: Kanskje aller mest fra dem som man forventer det minst fra.

Kristian Kristiansen tegner i sine tre bøker om Adrian Posepilt et tidsbilde av et Trondheim hvor kampen mot fattigdommen var en daglig dont for de fleste. Selv om det er lenge siden, er gate-navnene og stedene de samme, og Kristiansens fortelling blir således tidløs: om menneskene i Trondheim. En av dem er Adrian, som både opplever stort svik, men også stor kjærlighet og omsorg. Og denne kvelden på Ilevollen, kjemper han for å forstå, tilgi og forsone seg med sviket – herfra fortelles hans historie.

Adrian Posepilt er dramatisert av Petter Rosenlund, tonesatt av Håvard Lund, med scenografi
av Nora Furuholmen og regissert av Kjersti Haugen.