Til min hjertens kjær

- en vårstemt konsert

Spilles i Theatercaféen

11.5.13 - 1.6.13

Varighet

<p>Ca. 1 time. Forestillingen spilles uten pause</p>

Priser

 • Ordinær

  200,-

 • Honnør

  150,-

 • Barn /
  student

  150,-

 • Grupper
  Over 10

  200,-

 

– en vårstemt konsert

Ekstrakonsert lørdag 1. juni kl. 16

«Alt var bedre før» sies det. Et utsagn som nok kan diskuteres. Ganske sikkert er det at de var gode til å synge flerstemt før i tiden. Veldig gode.

40-tallet: Andre verdenskrig, oppfinnelser som radar, jeep, mikrobølgeovn, reklame på tv. Thor Heyerdahl krysset Stillehavet med Kon Tiki og Hollywood produserte klassikere som Casablanca og Citizen Kane, mens The Andrew Sisters revolusjonerte musikkverden med sin flerstemte sang. De tre søstrene fra Minnesota vant raskt publikums gunst med tette harmonier i morsomme vokalarrangementer, sjangerallsidighet og sjarme. Deres første hit Bei Mir solgte i 350 000 eksemplarer. The Andrew Sisters spilte inn ikke mindre enn 700 sanger, de var datidens popstjerner, og markerte seg også som radiopersonligheter og Hollywoodstjerner. Selv den dag i dag er The Andrew Sisters en av verdens mestselgende kvinnelige gruppe med over 90 millioner solgte plater.

The Andrew Sisters suksess satte i gang en internasjonal bølge av syngende søsken. Her i Norge må vi nevne Søstrene Bjørklund, tre søstre fra Hadeland. Kanskje ikke like glamorøse, men unektelig veldig populære fra de debuterte i 1954 til langt utover 1960-tallet.

I denne konserten har Silje Lundblad, Ingrid Bergstrøm, Martha Standal og musikerne Kyrre Havdal og Fritz Flåmo Eidsvaag dykket ned i den enorme mengden låtmateriale som The Andrew Sisters og vår hjemlige variant, Søstrene Bjørklund produserte. De skulle selvfølgelig gjerne ha sunget dem alle sammen, men det får bli en annen gang. Her kommer de fineste, raskeste og morsomte, ispedd innslag fra liknede grupper som The Chordettes og en og annen «kjent og kjær en». Det blir gøy! Og det blir iallefall flerstemt.

Velkommen til konsert i Theatercaféen!

MEDVIRKENDE

Kyrre Havdal
Fritz Flåmo Eidsvaag

Regi/prosjekledelse Rita Abrahamsen
Regi Bibelmøte og Netthinnepolaroider Matilde Holdhus
Dramaturg Elisabeth Egseth Hansen
Scenografi Marie Steen Lövendahl
Kostymer Jenny Hilmo Teig
Koreografisk assistanse Martha Standal
Musikalsk assistanse Åsmund Flaten

 

Prosjektet er støttet av Norsk Kulturråd, Trondheim kommune, Sør-Trøndelag fylkeskommune og Fond for utøvende kunstnere

PRESSEOMTALER

– Unge stemmer verd å lytte til
– Engasjerte historier godt formidlet
– Forventningene innfris og vel så det
Ole Jakob Hoel
Adresseavisen

 

– Fire pur unge dramatikere fikk sin ilddåp på Trøndelag Teater. Og det er mye å glede seg over
Lars Erik Skjærseth
NRK