Den hemmelige hagen

av Frances Hodgson Burnett

Spilles Gamle Scene

25.2.21 - 25.3.21

Varighet

Ca. 2 timer og 20 minutter inkludert pause

Priser

Ordinær: 340,- Honnør: 285,- Barn / student: 190,- Grupper over 10: 285,-

En kjær barneklassiker på en kjær scene

Har du noen gang gjort noe du ikke fikk lov til? Kanskje ble du så nysgjerrig at du ikke klarte å la være. Slik var det nok tiåringen Mary følte det da hun først fikk vite om den hemmelige hagen.

For foreldreløse Mary blir dette en magisk og fabulerende reise inn i det ukjente – en reise som forandrer henne for alltid. På samme måte som denne klassikeren har forandret generasjoner siden utgivelsen i 1911. Nå er turen kommet til deg!

Mary og vennene bestemmer seg for å gå på oppdagelsesferd i den avstengte hagen til den fjerne onkelen hennes. Den ulovlige vandringen avdekker noe av det viktigste for oss mennesker – kjærligheten. Barna sår, luker, vanner og steller rosene slik at hagen igjen får tilbake sin vakre glans. Men det skjer også mye merkelig her, og en mystisk hemmelig stemme kommer og går. Hvem kan det være?

Trøndelag Teater ønsker å gi vakre og viktige kunstopplevelser til det unge publikummet vårt. Det er en historie også foreldregenerasjonen har et forhold til – en identitetsskapende fortelling om det å være i forandring og brytning. Vi tror at historien berører selv de mest hardkokte av oss, og at den gjør både godt og litt vondt på det rette stedet – i hjertet.

Vi er glade for samarbeidet med regissør Kjersti Haugen som har hatt med seg scenograf Katrin Bombe og musiker Magnus Børmark for å levendegjøre denne populære barneklassikeren.

Den hemmelige hagen hadde premiere på Gamle Scene høsten 2019 og ble nominert til den høythengende Heddaprisen for beste barneforestilling.

Anbefales barn fra skolealder.