Den hemmelige hagen

av Frances Hodgson Burnett

Spilles Gamle Scene

25.2.21 - 25.3.21

Varighet

Ca. 2 timer og 20 minutter inkludert pause

Priser

  • Ordinær

    340,-

  • Honnør

    285,-

  • Barn /
    student

    190,-

  • Grupper
    Over 10

    285,-

En kjær barneklassiker på en kjær scene

Har du noen gang gjort noe du ikke fikk lov til? Kanskje ble du så nysgjerrig at du ikke klarte å la være. Slik var det nok tiåringen Mary følte det da hun først fikk vite om den hemmelige hagen.

For foreldreløse Mary blir dette en magisk og fabulerende reise inn i det ukjente – en reise som forandrer henne for alltid. På samme måte som denne klassikeren har forandret generasjoner siden utgivelsen i 1911. Nå er turen kommet til deg!

Mary og vennene bestemmer seg for å gå på oppdagelsesferd i den avstengte hagen til den fjerne onkelen hennes. Den ulovlige vandringen avdekker noe av det viktigste for oss mennesker – kjærligheten. Barna sår, luker, vanner og steller rosene slik at hagen igjen får tilbake sin vakre glans. Men det skjer også mye merkelig her, og en mystisk hemmelig stemme kommer og går. Hvem kan det være?

Trøndelag Teater ønsker å gi vakre og viktige kunstopplevelser til det unge publikummet vårt. Det er en historie også foreldregenerasjonen har et forhold til – en identitetsskapende fortelling om det å være i forandring og brytning. Vi tror at historien berører selv de mest hardkokte av oss, og at den gjør både godt og litt vondt på det rette stedet – i hjertet.

Vi er glade for samarbeidet med regissør Kjersti Haugen som har hatt med seg scenograf Katrin Bombe og musiker Magnus Børmark for å levendegjøre denne populære barneklassikeren.

Den hemmelige hagen hadde premiere på Gamle Scene høsten 2019 og ble nominert til den høythengende Heddaprisen for beste barneforestilling.

Anbefales barn fra skolealder.

MEDVIRKENDE

Regi og dramatisering Kjersti Haugen
Scenografi og kostymer Katrin Bombe
Lysdesign Eivind Myren
Videodesign Stein Jørgen Øien
Komponist og lyddesign Magnus Børmark
Koreograf Svetlana Stokke
Oversatt av Hege Mehren


 

REGISSØR
Kjersti Haugen er utdannet ved École Internationale de Théâtre Jacques Lecoq i Paris og ved regilinjen på Statens Teaterhøgskole (KHiO). Sammen med Anne Marit Sæther regisserte hun forestillingen Hundre hemmeligheter  som fikk Heddaprisen 2014 i klassen for beste barne- og ungdomsforestilling. Blant de øvrige forestillingene hun har regissert for Trøndelag Teater er Et juleeventyr, Spring Awakening, Fedra og Jeanne d’Arc – og de tre Ibsen-forestillingene Et dukkehjem, Gjengangere og Lille Eyolf. Av produksjoner på andre teatre kan vi nevne Hunden i høyet for Hålogaland Teater, Snøkvit for Det Norske Teatret, I vår familie kan vi snakke om alt og Farfarfortellinger for Turnéteatret i Trøndelag og Et juleeventyr for Aalborg Teater. Hun hadde også regi på Isbjørnpappaen ved åpningen av Rosendal Teater nå i høst.

SCENOGRAF OG KOSTYMEDESIGNER
Katrin Bombe er en tysk scenograf og kostymedesigner som er utdannet ved Gerrit Rietveld Academie i Amsterdam. Hun har siden jobbet både med teater, opera og film – i tillegg til at hun underviser i scenografi ved universitetene i Utrecht og Maastricht. Hun har samarbeidet med regissørene Susanne Kennedy (Ruhrtriennale og Toneelgoep), Jakop Ahlbom (Staatsteater Mainz og Deutsche Oper, Berlin), Leonie Kubigsteltig (Schauspiel Kiel) og Paul Kneriem & Nina Spijkers (Toneelschuur Producties). På Tvillingenes dagbok ved Trøndelag Teater i 2016 samarbeidet hun med regissør Maren E. Bjørseth. De fortsatte samarbeidet med Emilia Galotti i Haarlem og Amsterdam og Alt jeg ikke husker på Studioscenen i fjor. Bombe hadde også ansvar for scenografi og kostymer på Panikk i kulissene, Sluttspill og Meteoren her på Trøndelag Teater. 

KOMPONIST OG LYDDESIGNER
Magnus Børmark er kjent som utagerende gitarist og låtskriver i bandene Gåte og 22, og har også en lang fartstid som musikkprodusent og lydkunstner. Han har vært komponist og lyddesigner både av og på scenen for bl.a Verk Produksjoner, Lisa Lie, Eirik Fauske, Sagliocco Ensemble, Hildur Kristinsdottir og Katja Brita Lindeberg. Av produksjoner han har gjort kan nevnes Forbrytelse og straff (Black Box Teater), Klinsj (Teaterhuset Avant Garden), Stormen (Haugesund Teater), Paradise Now (Black Box Teater), Mare (Det Norske Teatret) og Bildet av Dorian Gray (Trøndelag Teater).

LYSDESIGNER
Eivind Myren er fast lysdesigner på Trøndelag Teater. Av produksjoner han har jobbet med kan nevnes Les Misérables, Rock’n Roll Wolf, Når vi døde våkner, Hedda Gabler, Robin Hood Rai Rai i Sherwoodskogen, Byggmester Solness, Tordenskjold – alle tiders trønder, Lang dags ferd mot natt og Kristin Lavransdatter. For arbeidet med Fedra ble han nominert til Heddapris for beste lysdesign i 2013. Han har også designet lys for flere spel som Karolinerspelet i Tydal, Elden på Røros, Spelet om Heilag Olav på Stiklestad og Den siste viking i Statsbygd – og var ansvarlig for lysdesignet under åpningsseremonien under Ungdoms-OL på Lillehammer i 2016. I 2017 ble Myren tildelt Trondheim kommunes Kulturstipend Ramallah som resulterte i workshop og lysdesign i forbindelse med Ashtar Theatres oppsetning av Peer Gynt i Ramallah (2018).

PRESSEOMTALER

– Magi utspiller seg på Gamle Scene
– den vil høyst sannsynlig appellere sterkt til en ny generasjon og også deres foreldre
– Dette er en historie om ensomhet og sorg som blir snudd til lykke
– Handlingen formidles av et opplagt ensemble
– Katrin Bombes scenografi, Eivind Myrens lys og Magnus Børmarks lydeffekter spiller utmerket på lag
Ole Jacob Hoel
Adresseavisen

– Magisk kunstverk
– Ei lågmælt og uvanleg vakker framsyning
– Godt då at det finst regissørar som Kjersti Haugen som stoler på både forteljinga og publikum, og som lag for lag lèt oss bli inn i ei verd full av magi, men også av både død og humor
– alle teaterets ingrediensar går opp i ei samstemt og høgare eining
– Spelet er framifrå og stort sett neddempa med unnatak for nokre særs komiske scener
– Maria Omarsdottir Austgulen syner eit imponerande register av Marys utvikling som menneske
Amund Grimstad
Klassekampen

VIDEO