Byggmester Solness

av Henrik Ibsen

Spilles på Gamle Scene

15.9.18 - 27.10.18

Varighet

Ca. 1 time 30 minutter. Forestillingen spilles uten pause.

Priser

Ordinær: 295,- Honnør: 250,- Barn / student: 150,- Grupper over 10: 250,-

En byggmesters fall 

Han er på toppen av karrieren. Han har makt og suksess. Så inntar en vakker og vital kvinne hans liv. Med Eindride Eidsvold og Mari Hauge Einbu i rollene som byggmester Solness og Hilde Wangel er det duket for Ibsen-tolkning av ypperste klasse.

Byggmester Solness er en selvlært arkitekt og har gjennom sin karriere blitt en mektig mann i hjembyen. Men suksessen har kostet hans omgivelser dyrt. På kontoret holder han sine medarbeidere nede og i hjemmet er ekteskapet havarert. Byggmesteren er på sin side sikker på at hans lykke er skjebnebstemt, og at dette rettferdiggjør hans handlinger. 

Byggmester Solness ble skrevet i 1892, og innleder siste fase av Henrik Ibsens forfatterskap. Stykket leses ofte som en del av dikterens kunstneriske skriftemål. Det er et drama om kunsten og livet, om alderdommens møte med ungdommen og drømmen om det uoppnåelige. Det er de fundamentale mellommenneskelige relasjoner som løftes opp og frem, når Ibsen skildrer en mann som ofrer sin egen og andres lykke for sitt arbeid. Lykken blir til sist ikke annet enn et luftslott.

Trøndelag Teater har en lang og stolt tradisjon for å spille Ibsen. De seneste årene har flere regissører markert seg med Ibsen-tolkninger i et moderne visuelt formspråk. Til å lage Byggmester Solness har vi denne gangen invitert regissør Johannes Holmen Dahl, scenograf Nia Damerell og lysdesigner Eivind Myren – en trio mange stiftet bekjentskap med gjennom fjorårets suksess Glassmenasjeriet.