Purpur og gull

av Hans-Magnus Ystgaard

Spilles på Gamle Scene

29.1.04 - 9.10.04

Varighet

2 timer 15 minutter inkludert pause

Priser

Ordinær: 295,- Honnør: 210,- Barn / student: 185,- Grupper over 10: 255,-

Seksten sanger søker en historie

Nå er det trønder-rockens tur til gå til scenen – med låter av en av dens ypperste artister: Åge Aleksandersen!

DDE´s Bjarne Brøndbo har en “fremskutt” plass i Purpur og gull – rosinen i pølsa denne sesongen – både for fansen og alle med sansen for Rock & Roll og musikalsk gjøgleri. Sammen med et rockeband på fire musikere spiller Brøndbo på mange strenger. Melodiene og tekstene signert kollega Aleksandersen kommenterer og utfyller Hans-Magnus Ystgaards historie om Inger og Kjell. Det er en rørende hverdagslig fortelling som kunne handlet om enhver:

Gutt møter jente. Brennende, ungt begjær fører til alters. Men hverdagen bryter seg inn. Den fylles av krangling og uoverenstemmelser. Om barn – og om trivielle banaliteter. Kjærligheten settes ytterligere på en hard prøve da det uventet skjer en ulykke som snur opp ned på hele deres liv. Smått om senn nærmer de seg hverandre igjen. Og kan være sammen om gleden over et lite mirakel – som de opplever til slutt.

Åge Aleksandersens virkelighetsnære tekster gjør seg godt som “illustrasjon” til stykket. Aleksandersen er selv en artist som har opplevd livets mange nyanser. Nå har sangene hans fått det de søker etter, og mere til: en fortelling – og en forestilling.