Purpur og gull

av Hans-Magnus Ystgaard

Spilles Gamle Scene

29.1.04 - 9.10.04

Varighet

2 timer 15 minutter inkludert pause

Priser

 • Ordinær

  295,-

 • Honnør

  210,-

 • Barn /
  student

  185,-

 • Grupper
  Over 10

  255,-

Seksten sanger søker en historie

Nå er det trønder-rockens tur til gå til scenen – med låter av en av dens ypperste artister: Åge Aleksandersen!

DDE´s Bjarne Brøndbo har en “fremskutt” plass i Purpur og gull – rosinen i pølsa denne sesongen – både for fansen og alle med sansen for Rock & Roll og musikalsk gjøgleri. Sammen med et rockeband på fire musikere spiller Brøndbo på mange strenger. Melodiene og tekstene signert kollega Aleksandersen kommenterer og utfyller Hans-Magnus Ystgaards historie om Inger og Kjell. Det er en rørende hverdagslig fortelling som kunne handlet om enhver:

Gutt møter jente. Brennende, ungt begjær fører til alters. Men hverdagen bryter seg inn. Den fylles av krangling og uoverenstemmelser. Om barn – og om trivielle banaliteter. Kjærligheten settes ytterligere på en hard prøve da det uventet skjer en ulykke som snur opp ned på hele deres liv. Smått om senn nærmer de seg hverandre igjen. Og kan være sammen om gleden over et lite mirakel – som de opplever til slutt.

Åge Aleksandersens virkelighetsnære tekster gjør seg godt som “illustrasjon” til stykket. Aleksandersen er selv en artist som har opplevd livets mange nyanser. Nå har sangene hans fått det de søker etter, og mere til: en fortelling – og en forestilling.

MEDVIRKENDE

Bjarne Brøndbo

Sangtekster og musikk Åge Aleksandersen
Musikalsk leder Åsmund Flaten
Regi Catrine Telle
Scenografi Lisbeth Narud

PRESSEOMTALER

Fart og trøkk på Gamle Scene
Bjarne Brøndbo med Åge Aleksanderens sanger på Trøndelag Teaters ærverdige Gamle Scene? Går det an? Ja, faktisk! Og det med usedvanlig vellykket resultat
Trønderbladet

Varmt og nært
Komikken siter løst i hele stykket. Den som ikke gapskratter og ler igjenkjennende til scenen med “Hoill kjæft, spis is”, har noe uopplevd. Bryllupet med taler, dans og drinker er også strålende og en artig gimmick med berg og dalbane-illusjonen som de lager med speil bak på scenen.

Både den lune humrelatteren, klumpen i halsen og rålatteren påkalles.

Terningkast 5
Trønder-Avisa

Oppfinnsom og usentimental musikalsk teaterlek
Teatersjefen, Catrine Telle, har gjort en tempofylt og klok iscenesettelse, med skarpt øye for vennlig utleverende humor, uglamorøs hverdag og de heltemodige sliterne som befolker den.

Øst- og nordpå får vi håpe på turné.
Aftenposten

Rørende trønderrock
Lekent og musikalsk teater som tar Åge Aleksandersen på alvor.

Harald Brenna, Helle Ottesen, Ingrid Bergstrøm og Øyvind Brandtzæg har mye å boltre seg i etterhvert som hverdagen fester taket. Og det blir alt annet enn traurig å følge dem gjennom ulike faser av livet hvor de bytter roller lekent og lojalt mot Aleksandersens grunntoner. Synge kan de også, og de spiller ut hver minste lille scene med like stor troverdighet.

Terningkast 5
Dagbladet

Raushet er gull
Forventningene har vært store, og merkelappene mange. Men “Purpur og gull” er hverken Åge-musikal eller Bjarne-teater. Det er en raus hyllest til livet – slik livet er.

Terningkast 5
VG

Hverdagsliv men humor og alvor
Det er utvilsomt mange som får et helt nytt forhold til Åges sanger etter denne forestillinga… Ikke minst gjelder det “Nystekte wienerbrød”. En vise så nydelig skildret av Ottesen/Brenna.

Til dere som har sikret dere billett, er det bare å si: Gled dere!
Namdalsavisa