Fyr

av Cirka Teater

Spilles Studioscenen

15.2.20 - 29.8.20

Varighet

Ca. 1 time og 25 minutter. Forestillingen spilles uten pause

Priser

 • Ordinær

  340,-

 • Honnør

  290,-

 • Barn /
  student

  200,-

 • Grupper
  Over 10

  290,-

Blink, blink – lys!

Det gamle fyret Filos har stått ved havet i mer enn tusen år. Han har sendt sine lyssignaler ut i mørket og gjort det et fyr skal gjøre: Lyse for alle. Men en dag har Filos fått nok. 

Filos har sunget og ult for å veilede menneskene når tåken har pakket inn havet. Men nå har han blitt lei av å se på alt menneskene ødelegger. Han vil ikke mer. Han bestemmer seg for å slukne. Ei jente oppdager det mørke fyret. Hvorfor lyser det ikke? Det er jo livsfarlig. Båter kan gå på grunn! 

Filos mener menneskene må klare seg selv og legger ut på en reise. Han vil ikke fortelle hvor reisen går. Det er dypt, dypt privat. Jenta følger etter. Hun vil ha svar. Det blir en mystisk reise langs, over og under havet. Filos og jenta treffer flere skapninger og andre fyr som har sluttet å lyse. Hva skal til for at de vil skinne igjen? 

Cirka Teater er kjent for sitt slående visuelle og lekne uttrykk, og kompaniet har skapt over 40 forestillinger for både barn og voksne. På Trøndelag Teater har de tidligere gledet publikum med forestillinger som Pingvinhjelpen, Kurt koker hodet og Hundre hemmeligheter. Vi ser fram til å igjen kunne samarbeide om en satsing for vårt unge publikum – og resten av familien.

Anbefales fra skolepliktig alder og oppover.

En samarbeidsproduksjon med Cirka Teater

Forestillingen er støttet av Norsk Kulturråd

https://open.spotify.com/album/1OoKZ8j8VrCIEdTVYMdEh0

NB: På grunn av koronaviruset ble mange av forestillingene i vår avlyst. Publikum som har kjøpt billetter til avlyste forestillinger er kontaktet av oss på SMS/e-post. Nye forestillinger i august er nå i salg.

MEDVIRKENDE

Idé Cirka Teater
Manus Marianne Meløy, Espen Dekko og Anne Marit Sæther
Regi Morten Røsrud
Scenografi Gilles Berger
Kostymer Jenny Hilmo Teig
Lysdesign Eivind Myren
Komponist
Martin Smidt
Lyddesign Eskild Johansen Næss
Produsent Cirka Teater Monica Stendahl Rokne


KONSEPT
Cirka Teater ble etablert av Anne Marit Sæther og Gilles Berger i 1984, og er et av Norges mest erfarne kompanier i det frie feltet. De har sin base på Nyhavna i Trondheim, hvor de har produsert over 40 forestillinger. Cirka Teaters forestillinger varierer i størrelse, fra mindre turnéforestillinger og produksjoner i samarbeid med teaterinstitusjoner, til store utendørs evenementer. Alle kjennetegnes av et lekent visuelt språk. I Fyr møter vi Anne Marit som skuespiller og figurfører, mens Gilles har designet og utviklet scenografien. Trøndelag Teater og Cirka Teater har lang tradisjon for samarbeid gjennom bl.a Kurt koker hodet, Pingvinhjelpen, Rasende rebeller og Hundre hemmeligheter. Manuset til Fyr er utviklet sammen med Marianne Meløy og Espen Dekko.

 

REGISSØR
Morten Røsrud er regissør, skuespiller og skuespillerpedagog, bosatt i Trondheim. Han har vært involvert i 26 ulike oppsetninger som skuespiller, regissør, scenograf, lysdesigner, dramatiker og produsent. Morten har laget flere forestillinger for voksne, men han foretrekker å lage forestillinger for barn. Etter endt utdanning ved skuespillerutdanningen ved Nord Universitet var han en del av Rimfrost Produksjoner. Morten har mottatt Heddaprisen for forestillingen Tobias og dagen det smalt sammen med Rimfrost.

 

KOMPONIST
Martin Smidt er komponist og perkusjonist fra Trondheim og Skåne. Han har komponert teatermusikk for Cirka Teater, Dekkoart, Petrusjka Teater, Trøndelag Teater, Oslo Nye Teater, Riksteatret, Turnéteatret i Trøndelag, Maskineriet (Dk) og Teater Ibsen. Martin har komponert bestillingsverk for blant annet Grunnlovsjubileet, Olavsfestdagene, Sverresborg Folkemuseum, Nidarosdomen, NTNU og St. Olavs Hospital. Som trommeslager har han gitt ut en rekke album med ensemblene Dadafon, Bárut og Billuca Ensemble, og har mottatt Spellemannsprisen og Alarmprisen.

 

KOSTYMEDESIGNER
Jenny Hilmo Teig er utdannet kostymedesigner fra London College of Fashion, og har gjort kostymedesign og scenografi på over 60 forestillinger og tv/film med blant andre Turnéteatret i Trøndelag, Rabarbrateateret, Konstellasjonen, Rosendal Teater, Samovarteateret, Viken Teater, Teater Ibsen og Trøndelag Teater. I samarbeid med Cirka Teater har Jenny tidligere utviklet kostymer til forestillingene Hundre hemmeligheter, Garage og Veien mellom huler og tårn.

 

LYSDESIGNER
Eivind Myren er fast lysdesigner på -Trøndelag Teater. Av produksjoner han har jobbet med kan nevnes Les Misérables, Når vi døde våkner, Hvem er redd for Virginia Woolf?, Byggmester Solness, Tordenskjold – alle tiders trønder og Lang dags ferd mot natt. For arbeidet med Fedra ble han nominert til Heddapris for beste lysdesign i 2013. Han har også designet lys for flere spel og var ansvarlig for lysdesignet under åpningsseremonien under Ungdoms-OL på Lillehammer i 2016. I 2017 ble Myren tildelt Trondheim kommunes Kulturstipend Ramallah som resulterte i work-shop og lysdesign på Peer Gynt i Ramallah. Tidligere i år designet han lyset på Kirsebærhagen på Det Norske Teatret.

PRESSEOMTALER

– Øyeblikk av pur teatermagi
– en helt egenartet opplevelse
– Blant mye annet er også Fyr en musikal, Martin Smidts musikk er generelt suggererende og stemningsskapende, men det er i tillegg også et par sangnumre med snert.
– ulikt alt du tidligere har sett på en scene
– Terningkast 5
Ole Jacob Hoel
Adresseavisen

– en fest med farger, lek med symboler og følelser av håp, ensomhet og oppgitthet
– ikke minst har den fart og energi
– den går også i dybden på endel dilemmaer vi står foran dag når miljøkatastrofen henger over oss
Guri Hjulstad
Trønder-Avisa

VIDEO