Bjertnæs, Lygre

Spilles Studioscenen

12.5.21 - 11.6.21

Varighet

Ca. 1 time 30 min. Forestillingen spilles uten pause

Priser

Ordinær: 325 Honnør: 275,- Barn / student: 160,- Grupper over 10: 290,-

Tiden etter

Et nyskapende samarbeid mellom kunstner Sverre Bjertnæs og dramatiker Arne Lygre møter teaterrommet for første gang.

Livet er en serie øyeblikk, noen mer minneverdige enn andre. Du vokser opp, finner deg kanskje en kjæreste. Så får du barn, kanskje et hus, en hage. Du følger barnet ditt til skolen, går på jobb, møter mennesker. Og dagene passerer. De føyer seg pent inn i rekken. Det er ikke noe du reflekterer over. Men på et lite sekund kan alt være forandret. Forgjeves vil du forsøke å holde liv i det som var. 

En familie opplever hvordan alt blir snudd på hodet idet tragedien rammer. En kvinne og en mann elsker hverandre, men mannen er gift med en annen. En mor og en datter forsøker å forsones. 

Arne Lygre er en internasjonalt kritikerrost forfatter og dramatiker. På Studioscenen presenteres hans tre nye enaktere: Minner om oss, Du finnes og Jeg glemmer. Alle er blitt til i tett samspill med Sverre Bjertnæs, en av landets viktigste samtidskunstnere. Enakterne deler de samme grunnleggende spørsmålene, og i vår produksjon flettes historiene inn i hverandre under tittelen Bjertnæs, Lygre.

Den særegne blandingen av tekst og skulptur er tidligere vist i ulike kunstgallerier. Forestillingen ved Trøndelag Teater er resultatet av samarbeidets tredje runde. Ole Johan Skjelbred, som regisserte norgespremieren av Lygres Dager under ved teatret i 2014, har nå ansvaret for å bringe dette samarbeidet inn i teaterrommet. Han har tidligere markert seg på Trøndelag Teater med forestillinger som Moby Dick, Det er bedre å kappe det av enn å gå gjennom livet og Lanzarote.

Bjertnæs, Lygre har en original og annerledes tilblivelseshistorie. Resultatet er en original og annerledes teaterforestilling.