Anna Ladegaard

Anna Ladegaard

Født 21. juni 1992


Utdanning ved Stockholm Konstnärliga Högskola (2014-2017)

Anna er utdannet fra Stockholms Konstnärliga Högskola (2017). Som skuespiller har hun tidligere medvirket på Backa Teater i Göteborg, Ung Scen Öst i Linköping, og ved flere produksjoner på Turteatern i Stockholm. Her i Norge har hun medvirket i forestillinger ved Teater Joker, Black Box Teater, Rogaland Teater, Det Vestnorske teateret og på Det Norske Teatret, der hun blant annet spilte Sonja i Raskolnikov, som vant Heddapris for årets forestilling (2021).

Ved siden av scenen har hun har spilt i TV-seriene Sigurd Fåkke Pult, Førstegangstjenesten og Netflix-serien Post Mortem. Hun har også spilt i en rekke kortfilmer, og i flere produksjoner ved Den Norske Filmskolen. Kortfilmen Komplikasjoner vant hovedprisen på Den Norske Kortfilmfestivalen, og var nominert til Amandaprisen for beste kortfilm (2023). Anna sitter i kunstnerisk ledelse i Bingo Bar, der hun i tillegg medvirker som skuespiller og produsent. 

Hun debuterte på Trøndelag Teater i 2020 i Studiosceneoppsetningen Bjertnæs, Lygre. Hun var tilbake i høst i Lisa Lies Svingende skygger.

Har medvirket i: