Jeg er vinden i trærne

av Jesper Halle

Spilles på Studioscenen

4.2.09 - 17.3.09

Varighet

1 time og 45 minutter. Spilles uten pause

Priser

Ordinær: 220,- Honnør: 180,- Barn / student: 160,- Grupper over 10: 190,-

Andreas er på torpet der han pleide å tilbringe somrene. Nå skal huset rives. Mye har skjedd i løpet av årene han har feriert der. Han må nå gjøre opp sitt regnskap fra fortiden: Med gjentatte tilbakeblikk avsløres svakhet og sårbarhet, og hvor skjørt livet kan føles.

Antihelten Andreas er ”seriemonogam”. Han forelsker seg, sviker, og blir sveket. Hans forhold til kvinner er flyktig. Kjærlighet, omsorg og lojalitet blir satt på prøve, og den består han ikke. I det øyeblikk han innser at han er kommet til kort, trenger minnene på. Indre bilder dukker glimtvis opp fra fortiden – episoder han har glemt? – bilder han ikke ønsker å fremkalle…

Det er en bittersøt beretning om kjærlighetens vilkår i vår tid som Jesper Halle nå har skrevet. I en direkte, ukunstlet språkdrakt – men hvor poesien klarer å smette seg inn i dialogen uten å virke påtatt. De vi møter i Jeg er vinden i trærne, og de konfrontasjonene de kommer opp i, er ubehagelig kjente for alle som har levd en stund i nære forhold. Det er en vakker, men vemodig skildring av hvor uberegnelig kjærlighet kan arte seg.