Tore Johansen

Tore Johansen
Født 5. mars 1948

Tore Johansen startet sin karriere med bandet Difference og har flere plateutgivelser bak seg.  Difference, med vokalist Johansen i teten, har en sentral rolle i norsk rockehistorie. Etter årene med Difference fortsatte Johansen med teater, musikaler, show og konserter. Sammen med kollegene fra Difference, Ivar Gafseth og Erling Mylius, startet Johansen gruppen Travellin’ Strawberries.  De ble allemannseie da de på midten av 90-tallet dukket opp i tv-ruten med  The Julekalender. Hele Norge fikk besøk av trioen på turnéen i kjølvannet av dette. Tore Johansens musikalske repertoar rommer alle sjangre fra rock til operasvisker og 50-tallsmusikk.

Her på Trøndelag Teater har han gjestet oss mange ganger siden Strawberry Fields Forever som var forløperen til Travellin’ Strawberries. Vi kan nevne Spelemann på taket, Forever Plaid, Comedian Harmonists, Les Misérables og Markus og Julie.

I tillegg til å gjeste Trøndelag Teater både som skuespiller og sanger i De nære ting, er Tore Johansen i disse dager aktuell med egen soloplate.