Forever Plaid

av Stuart Ross

Spilles Gamle Scene

2.10.99 - 31.12.99

Priser

 • Ordinær

  235,-

 • Honnør

  160,-

 • Barn /
  student

  140,-

 • Grupper
  Over 10

  190,-

Forever Plaid er tilegnet de “snille gutta” – gutta som alltid hjalp gamle damer over gaten – med et ekstra lommetørkle i baklomma – gutta som alltid holdt fingrene av fatet, og hvis de mirakuløst nok ikke gjorde det, holdt de klokelig kjeft om det.

De’ e bærre lækkert når Travellin’ Strawberries, forsterket med sitt nye reisefølge, 1/2 Bjørn Rønning, inntar Gamle Scene i oktober som sangkvartetten “The Plaids”. De kommer bokstavelig talt som sendt fra himmelen – med kaskader av vellyd – for å forføre, forlyste og sjarmere oss i senk i et show som har gått sin seiersgang over hele verden.

Tiden er skrudd tilbake til 50-tallet – til “crooner” – vokalistenes glansperiode, med Frankie Boy som dens ypperste eksponent. Fløtegutta i “The Plaids”, Sparky, Smudge, Jinx og Francis, er på vei til en attraktiv spillejobb, men blir drept av en buss med skolejenter på vei til The Beatles’ første opptreden i Amerika. Fra den astrale tilværelsen får de en sjanse til å fortelle sin historie, 35 år etter, og gi til beste “de perfekte harmonier i de perfekte øyeblikk” i en hit-parade som gir oss “moments to remember” – en rekke av epokens populære EVERGREENS.

Det er en hyllest til en uskyldsren tid, et musikalsk kulturhistorisk dokument – selvironisk fremført med stor Harryfaktor og høy mikrofonføring. Smitteeffekten fra de smokingkledde, velfriserte gutta er farlig stor, og vi tipper at sjansen for å bli angrepet av Plaid-basillen er så enorm at vi optimistisk ser frem til at det skal utvikle seg til en epidemi!

Musikalsk leder er Trond Hustad, som også trakterer flygelet. Truls Waagø spiller kontrabass.

MEDVIRKENDE

Erling Mylius

Regi og koreografi Wayne McKnight
Scenografi Per Kristian Solbakken
Oversettelse Tor Gunnar Heggem