De nære ting

En teaterkonsert med sanger av Kurt Foss og Reidar Bøe - med flere

Spilles Gamle Scene

12.10.13 - 19.11.13

Varighet

1 time 50 minutter inkludert pause

Priser

 • Ordinær

  295,-

 • Honnør

  230,-

 • Barn /
  student

  190,-

 • Grupper
  Over 10

  240,-

En teaterkonsert med sanger av Kurt Foss og Reidar Bøe – med flere
Manus: Tor Gunnar Heggem og ensemblet

Kurt Foss og Reidar Bøe. Det er som om det rimer. I alle fall klinger det godt: Blåveispiken. Vandringsmenn synger. Jim og Bill fra Sørumsand. Bestemamma Ravn. 

Vi lar igjen teppet gå opp for Radiofantomene. Vi ønsker velkommen til De nære ting.

Med over 150 innspillinger på drøyt tjue år er Kurt Foss og Reidar Bøe noen av Norges mest populære artister gjennom tidene. Blåveispiken solgte alene 120 000 eksemplarer – det fantes ikke en gang så mange platespillere i landet på den tiden! Og gjennom Ønskekonserten sang de seg inn i de tusen hjem og hjertene til veldig mange, også på tvers av generasjoner.

Når vi i dag ser tilbake på denne sangskatten – for det er en skatt det er – så er det ikke til å komme bort fra at Norge har endret seg en del siden femtitallet. Og godt er sikkert det. Like fullt ser vi tilbake på en tid vi fremdeles er preget av: Vi kommer jo fra dette. Et land der utlandet var Sverige, der Europa var noe vi ikke var særlig interessert i og der det som var bortenfor der igjen var honga bonga. Og så var det drømmen om Amerika da.

Og romantikken. Jentene som ventet og guttene som fridde. Og Kleppe-Marit, som elsket presten i Fresvik gjeld. Tenk han slo opp, stygge Larsen, jenta sitter med blamasjen.

Vi har hatt ideen til denne produksjonen lenge. Teatersjefen har snakket om Kurt Foss og Reidar Bøe så lenge vi har kjent ham. Han er fan. Så i fjor vår syntes Ivar Gafseth og Tore Johansen det var nok snakk. De beleiret teatersjefens kontor og nektet å rikke seg derfra før en avtale var gjort om at nå, nå inviterer vi til De nære ting. De visste jo at de kom til å få det som de ville.

MEDVIRKENDE

Erlend Smalås
Øyvind Flaarønning Smidt

Manus Tor Gunnar Heggem og ensemblet
Regi Kristian Seltun
Scenografi og kostymer Signe Becker
Lysdesign Tilo Hahn
Musikkarrangement Ivar Gafseth

PRESSEOMTALER

– Nostalgi og perler på Trøndelag Teater
De nære ting på Trøndelag Teater er verdt besøket
– Karakterene er gode de, musikken er framifrå og musikerne er på et nydelig nivå
Lars Erik Skjærseth
NRK

– en hyggestund med mye sang og musikk og humoristisk dialog
– I en tid da alle er opptatt av å nå frem til de unge, er det på en paradoksal måte forfriskende med en forestilling som henvender seg til til folk i den andre enden av aldersskalaen
Trygve Lundemo
Adresseavisen

VIDEO