Nu går det over egg og stokk

av og med Jakob Margido Esp og tekster av Tor Gunnar Heggem

Spilles i Theatercaféen

30.12.06 - 22.9.07

Varighet

1 time 15 minutter

Priser

 • Ordinær

  200,-

 • Honnør

  150,-

 • Barn /
  student

  150,-

 • Grupper
  Over 10

  150,-

Espresso, som Jakob & Co serverte i Theatercaféen for noen år siden, falt så godt i publikums smak at han har anrettet en ny kabaret – etter samme oppskrift. Tittelen har han bemektiget seg fra fru Flettfrid, som i tide og utide karakteriserer utviklingens gang på denne måte når den ikke er synkron med hennes oppfatning og smag. Hun har nu pådratt seg en lei sceneskrekk og vil heller ikke legemliggjøres på TV. Derimot har hun etablert eget lydforlag hvor hun usensurert vil gi sitt besyv i saker som går over egg og stokk i caféen. Eggleverandør Sivert Kvaksvik stiller seg imidlertid til disposisjon. Han har mye på hjertet og har bebudet bidrag fra en disharmonisk virkelighet – helt uten sminke. Ragnvald Klakken er et nytt bekjentskap i denne forestillingen. En Trondheims-gutt som er helt enig med Esp i at det vi ikke snakker om, ofte er det viktigste.

Siden Jakob var barn har han vært opptatt av Alf Prøysen og det univers han formidler. Til denne forestillingen har han gjort et dypdykk ned i steinrøysa og funnet nye skatter, og hentet opp populære svisker som er blitt allemannseie. Prøysen var et menneske med mange sinn. Derfor kunne han vise oss både den komiske og den tragiske maske. Vi blir aldri ferdige med verdensborgeren fra husmannsplassen.

Jakob gjør seg også til talsmann mot tabuer og fordommer: ”Nå er jeg grundig lei av homo- og heterodebatter. Nå må vi heller løfte blikket og begynne å snakke om at vi alle har et følelsesregister langt mer fleksibelt og mangfoldig enn det vi er lært opp til å tro”, sier Jakob. Og fortsetter: ”Verden går tross alt fremover. Den har jo ikke noe annet sted å gå …”

Jakob Margido Esp og musikere gir til beste en ”drøy” time med skjemt og adspredelse, ispedd en liten pekefinger – uten å bli for alvorstung – når det går over egg og stokk.

MEDVIRKENDE

Bearbeidelse og regi Helle Ottesen
Musikere Per-Olaf Green og Ove Bjørken