Snart kommer tiden

av Line Knutzon

Spilles Studioscenen

3.11.00 - 16.12.00

Priser

 • Ordinær

  165,-

 • Honnør

  115,-

 • Barn /
  student

  100,-

 • Grupper
  Over 10

  140,-

Rebekka (Marit Jaastad) og Hilbert (Jan Frostad) er gift. Utenfor det lille hjemmet raser elementene mens årstidene skifter og livet går sin gang uten at de alltid er like klar over det. Begge har et ørkesløst behov for å bli elsket, men i og med at ingen av dem føler seg som henholdsvis ordentlig kvinne og ordentlig mann, er samlivet det man høflig kan kalle ugreit. De gjør imidlertid et alvorlig forsøk på å kysse hverandre, muligheten til et samleie ligger endelig i luften, etter seks måneder. Tilnærmelsen blir avbrutt før den er fyllbyrdet, av en uventet gjest, Jon (Håkon Ramstad), Rebekkas tidligere mann. Han har gått fra kona Ingrid (Janne Kokkin) fordi hun er steril. Nå, etter at hun har søkt tilflukt ved hoppbakken i Lathi med sine udugelige eggstokker, er hans anger stormende og sentimental.

Rebekka er ikke det man kan kalle huslig. Riktignok gjør hun et klønete forsøk på å hekle eggvarmere, men i kjøkkenet er hun nærmest ubrukelig. Hun kan ikke engang huske hva grønnsakene heter, bortsett fra agurken, da, og etterhvert tomaten. Trass i dette fremskrittet har Hilbert ansatt den dynamiske hushjelpen Oda, (Kine Bendixen) – en ikke helt velplassert gave til Rebekka på fødselsdagen. Hun er ansatt i kommmunen, og går derfor familier til hånde uten at det koster dem fem flate øre. Flere overraskende tildragelser skal det bli på denne skjellsettende bursdagen. Ikke bare kommer Ingrid tilbake, men også den eldste datteren (Helle Ottesen) dukker opp, med gaver til mor. Femåringen de mente å ha sendt på feriekoloni, viser seg, ubeleilig nok, å være en voksen dame på 55 år. Det er mangt og meget å ta opp til revisjon fra tiden som er løpt fra dem. De oppdager at den fordømte tiden allerede har tatt valgene for dem mens de var opptatt av å få tid til å ha tid.

Snart kommer tiden er en morsom, burlesk, absurd og besk samfunnssatire over kjernefamilien. Replikkvekslingen er kjapp og saftig, og vi inviterer til en annerledes komedie på Studioscenen – i Trond Birkedals regi og med Tore Sæthers scenografi.

MEDVIRKENDE

Marit Jaastad

Regi Trond Birkedal
Scenografi og kostymer Tore Sæther
Lysdesign Eivind Myren
Oversatt av Kjersti Fjeldstad