Sugar Dollies

av Klaus Chatten

Spilles Studioscenen

9.9.98 - 24.10.98

Priser

 • Ordinær

  150,-

 • Honnør

  110,-

 • Barn /
  student

  95,-

 • Grupper
  Over 10

  130,-

Du er ikke i live før du er «live»

De er villige til å dø for en opptreden på kveldens talk-show. Kvinnene på venterommet til talentspeider Viola konkurrerer i privatliv, snørr og tårer.

Rosys glansnummer er «My Way» på russisk med hitlerbart. Babette skal bare ha en drømmeprins til sin overvektige datter. Peterchen bretter ut sin fortid i DDRs pissoarpatrulje.

Komedien Sugar Dollies harsellerer over en underholdningsindustri der hemninger er blitt et fremmedord, der menneskeverd selges til høystbydende og der absolutt ingenting er hellig – bortsett fra seergallupen fra siste TV-sending. Den handler også om lommebøkenes totale seier i et foren Europa, etter at Berlinmurens fall fjernet den siste illusjonen om kommers-frie soner.

Den tyske skuespilleren Klaus Chatten skrev Sugar Dollies bare 25 år gammel fordi han følte at vanlige teaterstykker ikke ga ham nok luft under vingene. Chatten har stor respekt for den såkalte dårlige smak, og han bruker bevisst knep fra populærkulturen fordi den etter hans mening tar publikum på alvor.

Etter denne komedien vil Reisesjekken og andre «se på meg-show» fortone seg som bleke etterligninger. Sugar Dollies er en forestilling med høy harry-faktor, lav moral og kunstig smak.

MEDVIRKENDE

Regi Alexander Mørk Eidem
Scenografi og kostymer Per Kristian Solbakken
Lysdesign Harald Fosseide
Oversatt av Ragnar Hovland