Trøndelag Teater 75 år

Jubileumskavalkade med Helle Ottesen og Åsmund Flaten

Spilles i Theatercaféen

29.10.12 - 18.1.13

Varighet

<p>Ca. 1 time 45 min. Forestillingen spilles uten pause</p>

Priser

  Et blikk på teatrets historikk i tekst og musikk

  Skuespiller Helle Ottesen forsterket med pianist Åsmund Flaten tar oss med på en reise fra 1937 til i dag.

  Forestillingen ble vist for første gang under jubileumsmarkeringen på Gamle Scene 13. oktober. Nå viser vi den for publikum fire kvelder i Theatercaféen.

  NB: Fem ekstraforestillinger i januar – i salg nå!

  Teaterhistoriker Thoralf Berg uttaler etter urfremføringen på Gamle Scene 13. oktober:
   
  Jubileumsforestillinger er en vanskelig sjanger. Ofte blir de svært pompøse historiske fortellinger. Like ofte virker arter de seg som kjedelige og tørre oppramsinger av viktigs øyeblikk og hendelser. Uansett: De oppleves som et traurig pliktløp man må slite seg gjennom for å komme til kanapeer, sprudlende drikke og festligheter.
   
  Ikke slik med det festfyrverkeriet av en jubileumsforestilling som Helle Ottesen og Åsmund Flaten presenterte under 75-årsmarkeringen av Trøndelag Teater. Den jubileumsforestillingen var noe så sjeldent som en forestilling som står helt utmerket på egne bein, og som man gjerne overværer en gang til. 
   
  Glimt fra teaterbygningens lange historie, tallfakta om Trøndelag Teaters første 75 år og en gjennomgang av repertoaret ble fremført med en eleganse og energi fullt ut verdig den høyst vitale, ungdommelige og oppgående 75-årsjubilanten. Et potpurri av svisker fra operette- og musikalrepertoaret fikk salen til å synge med, og en oppdatert versjon av åpningssekvensen i Peer Gynt var simpelthen storartet. Alt ble fremført i et nært, tett og svært vellykket samarbeid mellom skuespiller og tidligere teatersjef Helle Ottesen og musiker- og kapellmester Åsmund Flaten. 
   
  Den musikalske Ottesen og musiker Flaten har laget en jubileumsforestilling som kan fremføres som en selvstendig forestilling uavhengig av jubileumsomgivelser. 
   
  Thoralf Berg

  MEDVIRKENDE

  Åsmund Flaten

  Adamseplene er Hans Petter Nilsen og Ivar Nergaard
  Regi Nora Evensen

  PRESSEOMTALER

  – Om eventyrprinsesser, lasrsverd og eksistens. Underholdende alvorlig teater ispedd en god dose feminisme og massekulturelle effekter

  – Vi underholdes og ler, og blir klokere av helheten

  – Kine Bendixen er mesterlig som ikonet Jackie O. Kennedy

  Frida Holsten Gullestad
  Adresseavisen

   

  – Underholdande om mytar og kjønnsroller, men ikkje spesielt provoserande

  – godt spel er kombinert med mye både intelligent og surrealistisk tekst

  Amund Grimstad
  Klassekampen

   

  – Regissør Hilde Brinchmann har gjort en fantastisk jobb med å komprimere Jelineks bibel av et manus ned til en overkommelig tekstmengde, samtidig som hun har klart å blande både humor, alvor og ikke minst barndomsnostalgi

  – Alle de tre prinsessene fører mer eller mindre en dialog med seg selv, om livets store spørsmål, og spesielt imponerende er Kine Bendixen, i rollen som Jackie Kennedy, hvor hun ene og alene klarer å holde drivet og interessen oppe i en hel halvtime

  Helene Hersdal
  Radio Revolt